Thursday, October 27, 2011

Rindu rimas....

Masa aku tulis entri ni, ...

aku dalam kebosanan...

kadang kadang aku lemas dalam kehidupan yang sama jer..

bukan nya tak bersyukur dengan apa yang aku ada tapi..

kadang kadang aku rasa aku mau kembali pada masa masa 20 tahun dulu..

anak anak masih kecil..kehidupan serba ada saja..duit pun selalu kurang..

tapi aku rasa aku bahagia sangat..

apa perkara pun di buat bersama sama..

sometimes we talk..we chat..we  make decision together...

sometimes we laugh...

sometimes we fight...

at the end of the day...

ada seorang with a long face..

hahaha

but now..bila usia menginjak maghrib..

keadaan jadi selesa ..

rumah pulak jadi sunyi...sorang kat sana ..sorang kat sini...

sorang mengadap pc, sorang lagi mengadap tv...

aku buat ini..dia buat itu...

Mari lah makan..

senyap..

......

oiii marilah makan ...

...

senyap lagi...

..mana lah hati tak panas...

rupa rupa nya dia pakai headfon...

Eeeee..aku rimas laaaa....

Aku rindu laaa




....................

7 comments:

  1. Memang terasa sunyi bila anak2 dah besar panjang. Selalu kalau hari cuti, kakcik dan suami akan keluar berdua untuk minum pagi di mana2. Bila balik ke rumah, kadang2 seorang di tingkat atas, seorang di tingkat bawah - macam tak ada kawan. :(

    ReplyDelete
  2. dulu saya pun selalu macam tu..la ni dah malas nak keluar...my hb ni bulan lah a morning person kalau time coti coti..

    ReplyDelete
  3. Aunty Ezza,
    Kadang-kadang kena buat kejutan kot.... apapun, sabo jelah... purrr...meow!

    ReplyDelete
  4. Zah, most importantly dia sangat sayang pada you dan bukan perempuan lain...okey darling????
    Kan Ziz? Hehehe

    ReplyDelete
  5. hahahahaha....
    kak ezza pun carilah satu headphone..
    goyang2 kepala..
    nanti PA berhentilah pakai headphone..
    hehehehehe....
    Memang..
    kalau nak ikutkan macamana tok nenek kiter harmoni sampai akhir hayat..
    takder yang mengganggu gugat ketenteraman mereka...
    mereka takder TV,PC,Ipad,Facebook..
    yang mereka ada..
    Pak Hang.. dan Mak Hang...

    ReplyDelete
  6. Kekadang hati akan jadi lebih tenang jika kita redha dengan apa yang telah di tentukan.. kita Qonaah dengan apa yang ada. Jangan selalu pandang ke belakang .. ;)

    ReplyDelete
  7. Ma pun selalu menghadapi situasi yang sama, risau.. bosan.. tak tau apa yang nak. Tapi kerana ma ni sentiasa sibuk, rasa tak karuan tu, cepat berlalu. Rupanya inilah keadaan peralihan usia... bila rumah dah besar ada banyak bilik, anak2 pulak lepas seorang, seorang meninggalkan kita memburu kehidupan...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails