Friday, August 21, 2015

Syukur..

Usia dah hampir 53 tahun..
Rambut putih pun dah banyak dari hitam..
Penyakit pun dah banyak..
Makan ubat ubat dan supplement lagi banyak dari makan nasi
Jalan dah tak laju..
mata pun dah kurang nampak..
itu tanda nya apa ya..

So kena beringat ingat..
kena selalu peka
solat di awal waktu
banyak kan membaca quran dari membaca hal hal dunia
amalan kena di perbanyakan..
kalau ada rezeki lebih..
jangan lupa berzakat..
dan
bersedekah lah..
seikhlas hati
berbuat baik sesama manusia
berbakti pada ibu dan bapa...
Dan sentiasa 
Syukur dengan apa yang kita ada..

Pada selasa lepas..
seorang lagi cucu lahir ke dunia...
Alhamdulillah semua nya selamat..

Ahlan Wasah Lan Ya Muazd..



buah hati mama dan papa nya...


9 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah. DIA masih memberikan kesempatan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kakcik...bila bila.masa kita akan di panggil.pulang..so masa yang ada ni baik di isi dengan sebaik nya...
      Kakcik sihat ke...

      Delete
  2. Tahniah kak ezzah
    Cucu yg keberapa ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cucu ke 5 Mah...makin lama makin ramai...meriah dah rumah ni....

      Delete
    2. Cucu ke 5 Mah...makin lama makin ramai...meriah dah rumah ni....

      Delete
  3. Salam ezza...Sejak kak zai berpindah ke blog lain byk blog tak dapat nak cari.

    Cucu ezza pun dah ramai.

    ReplyDelete
  4. Mata sudah kabur
    Pipi sudah kendur
    Gigi banyak yang gugur
    Uban mulai bertabur
    .........yang menanti pintu kubur

    Hamka

    ReplyDelete
  5. Kak ezza..
    Kenapa berhenti blogging? Rindu baca kisah kak ezza..
    Saya seronok baca semula kisah Minang.. Kisah emak kak ezza dan lain2..
    Sambung lagi ya.....

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails