Sunday, October 9, 2011

Ke Hospital Sg Buloh

Petang sabtu, seperti yang di janji kan, aku tiba di hospital Sg Buluh..



Ramai nya orang...PA menghantar aku terus ke lobi dan kemudian baru ke parking lot sebelah sana...



Cantik nya hospital ni..besar dan bersih...


Kami menaiki lift ke tingkat 3..rupa nya lobi terletak di tingkat 2 saja...



Sampai ke ICU..kami di tanya oleh aci guard..katil berapa?

Tak tau laa...

Cari nama sana dulu...

Puas membeliak kan mata, akhir nya jumpa nama Azwar..

Satu orang saja masuk dulu..apasal pulak..

sana dalam ada orang jaga...

Aku masuk sambil mata melilau memandang pesakit di sana..

Semua nya senyap ..ada yang begini ada yang begitu...ada yang benjol kepala nya..dan macam macam laa

Aku lihat sepupu ku telah sedar...kakak dia pun ada di situ..



Apa cerita ni Mon...

Dia dah masuk wad 4 hari tu kak..
kenapa masuk wad?
Tak boleh kencing..
kaki dia bengkak pastu dia pengsan kat wad..

Rupa nya darah nya mengandungi kuman virus
mengakibat kan buah pinggang nya tak berfungsi..
Ni dah berkali2 cuci darah...

Nak kena dialysis sepanjang hayat ke, aku bertanya pada jururawat lelaki yang ada di situ..

Tak tau kak..kena tanya doktor..

Aku tak lama kat situ..

Selepas aku keluar aku beri PA pulak yang masuk..

Dia pun tak lama di situ..yelah nak cakap apa..Azwar pun tak bermaya nak bercakap..

Semasa turun ke Lobby,baru aku perasan aku belum makan tengahari lagi..Sarapan tadi aku buat cucur udang..so perut tu kenyang lah sepanjang hari...

Bang..awak dah makan ke tadi..

Belum...nape..awak lapar ke..

Aahh...jom cari cafeteria hospital..

Pusing2 tapi tak jumpa...so aku cadang kan makan kat luar je laa...

Tapi...

sebelum pi makan...

Aku suruh PA turn right...



nak kemana?...

Pusing je laa..hehehehe

Cuba teka kemana tu?......



1 comment:

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails