Friday, October 28, 2011

Jual barang...

Assalamualaikum...

banyak kali dia bagi salam...

Aku yang bersaorangan di rumah, kebetulan dalam bilik air..

doing my things... laa...

macam mana nak jawap salam..

tapi radio aku on kan..agar tak sunyi sangat kat rumah...

Assalamualaikum......

berkali kali dia panggil...

mau tak mau..aku kena keluar jugak....

dari cermin pintu..aku lihat seorang lelaki berkemeja dan siap bertali leher dan membawa beg dan mengepit fail..

telah masuk ke dalam pagar dan berdiri depan pintu rumah...

aku kaget..aku bingung..

dan aku marah..

sebab simen depan tu baru jer aku cuci...

Aku selak langsir depan grill...

ya ..nak apa ...

Kak..boleh tak kita borak sekejap...saya nak tunjuk kan sesuatu..

Ooo ko jual barang ker..mintak maaf..saya busy la sekarang...

sekejap jer kak...saya bukan nak jual...nak promo saja..

mintak maaf lah..saya ada kerja sikit..

Kak..bagi lah saya masuk..sekejap jer..

Aku diam..

Diam...

dan dia terus mendesak!

Tolong keluar ...

saya tak berminat ...

Apa lah orang melayu..tak mau tolong orang melayu...dah lah gemok!

telinga aku panas..

saya memang orang melayu dan juga orang Islam dan memang saya gemok...tapi mintak makan dengan awak pun, apalagi menyusah kan awak...

Awak dah tau time time macam ni, suami orang semua tak da...

masa ni awak nak datang ketuk pintu rumah orang...saya rasa awak dah plan semua ni..kan..

awak nak masuk rumah saya tadi..nampak sangat awak ni tak tau hukum agama dan adab....

Sekarang ..tolong keluar dari rumah saya..

kalau tak saya panggil polis...

Aku lihat dia begitu marah dengan aku....Muka nya bengis semacam...

aku naik takut jugak...

Tiba tiba .masuk sebijik kereta...

Apis dengan rambut yang baru di botak kan keluar dari kereta...

Apa hal ni mak....

Pemuda tu segera keluar....

Entah..mak baru jer 'basuh' budak tu..kurang ajar betul..

Nak Apis sekel kepala dia ker....sambil melihat lelaki tu berjalan ke rumah yang lain...

Hissh ko ni..tak payah laaa..

Dah..apa lagi..

Masuk laaa

6 comments:

  1. Zah,
    Untuk keselamatan kunci pintu pagar!

    ReplyDelete
  2. Ezza,
    Ada juga jenis macam tu.Elok saja bagi kayu.baru dia tahu.hehe.

    ReplyDelete
  3. hehehehe..mujur dia tak kena gusti dengan you..baru penyek you pijak dia..:D

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. menarik, Ezza. Padan muka dia, jahat mulut sangat!

    ReplyDelete
  5. seram jugak kalau dia jadi masuk rumah.

    ReplyDelete
  6. Ezza
    Mau tak naik darah kita dibuatnya?? Jom ramai2 kita smackdown orang tu..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails