Tuesday, November 30, 2010

New addition in the House....

Bertambah lagi penghuni dalam rumah ni....



Dah malas dah nak membeli makanan baby kucing ni..dah malas nak melayan berak kencing dia...

Tapi tak sampai hati pulak bila tengok mata anak kucing ni...

so cute walau pun mak dia tak lah cute sangat....


Dulu mak dia anak si puteh, bila besar sikit asyik mengendeng kat puteh selalu...ambik ko...

beranak lah ko...

dulu masa pertama kali beranak....terberanak dalam peti surat...

anak dia tak panjang nyawa..maybe masih bodoh lagi kot...

Kali ke 2 ni beranak 3 ekor...tapi tinggal 2 saja ni laa..

sekor lagi kecik sangat...warna hitam..

aku nama kan Obama..minggu lepas mati...

Yang ni  nama nya koja dan koji..



ligat sangat..nak belari dan main saja..



kesayangan kakak Yaya...


Iishh..dah tengahari ni...pergi mandi..asyik main dengan kucing jer!!!!!

Monday, November 29, 2010

Kisah benar ni....

Salam semua....

Hari ni mode rajin sikit melanda...pagi pagi lagi rumah ni harum dek nasi lemak dan sambal tumis ikan bilis..homemade cooking..

Lepas masak..aku pun makan sorang sorang...budak budak lepas subuh tadi..semua tidur balik...termasuk lah 2 orang anak sedara aku yang bercuti di sini....

Lepas makan tadi, aku berFb sekejap....lama lama mata jadi semakin layu..mulut dah menguap balik...adoii....mula lah ni...

Aku pun masuk balik ke bilik..amboi mak..aircond masih on...apa lagi....padam lah sekejap...bila sedar rupa nya dah tengahari...itu pun terbangun sebab PA talipon...hahahaha

Hari tu PA ada bercerita pasal kawan sekerja dia...dia ni jurutera...

2 tahun lepas dia menjual kereta Proton Iswara nya untuk membeli Vios baru....ok..semua berjalan lancar..

Setahun lepas, hidup nya terganggu kerana dia menerima berbagai surat dari bank, bukan satu tapi dua bank!

Surat supaya dia menjelas kan tunggakan kereta yang dia sendiri tak tau dan tidak pernah membeli. Dia cuma ada Vios dan tak pernah culas membayar...mula mula dia mengabai kan semua surat tersebut tapi hidup nya jadi tak tenteram bila ada panggilan talipon dari pihak bank..macam macam ugutan yang dia dapat..nak senarai hitam kan nama dia..nak bankrupt kan dia....dia
so dia pun buat siasatan....

kedua dua bank ni kata dia    ada beli Myvy...satu dengan loan PB satu lagi myvy C***...

Dia menafi kan yang dia ada beli...tapi pihak bank kata..itu bukan masaalah mereka...dalam perjanjian ada nama dan no IC dia...

Bila dia check tandatangan...tandatangan palsu rupa nya...bukan dia yang sain...
Bila bawak kes ni ke atas...mereka tak mau terima...so dia buat police repot...

Tapi tak ada susulan dari polis...padahal  dia dah bagi no kereta kedua kereta..dan pihak bank pun terus mendesak...tak tidur malam budak ni...

so dia buat siasatan sendiri..bersama kawan kawan dia..dia dah jumpa kat mana kereta tu...

bersemuka dengan tuan kereta tu..bagi sebijik penumbuk dan serah kan kepada polis....

Tapi..dia kesal sangat dengan pihak polis..dalam masa 5 jam...orang tu polis lepas kan....

Rasa nya dia dah jatuh...tak tau mana nak mengadu...

lalu sorang kawan mengesyor kan supaya dia buat laporan dengan Bank Negara...

Dalam seminggu saja..dia menerima khabar gembira...dia dah free dari segala hutang hutang dengan pihak bank tersebut..Pihak BNM telah mengarah kan kedua2 Bank tesebut membuat audit dan ternyata ada virus virus tegar di bahagian loan kereta ni yang bersekongkol dengan pihak used car! Pegawai pegawai tu terus di pecat!
Maka berdering2 kah hp kawan PA ni..memohon jasa baik dia agar menarik aduan tersebut....ha! ambik kau..sekarang baru nak fikir pasal anak bini....Pernah ko pikir pasal orang yang kamu anaiya tu? Susah senag orang tu selama ni....
Pernah kah mereka ni terfikir yang orang mereka tipu ni tak tidor malam memikir kan hutang yang tak pernah ujud tapi dia yang kena bayar!!!!

Betul!..Doa orang yang teranaiya di makbul kan tuhan...

Tulisan ini ada lah sebagai panduan ....
Kisah benar ni tau!

Tuesday, November 23, 2010

Cuti sekolah dah mula...

Pejam celik dah cuti rupa nya...

Hani dok tanya..bila nak pi cuti...jom lah mak pergi Genting or Cameron Highland ke...

Yaya lagi lah...mak jom la pergi Curve!

Ha! mana Yaya tau nama Curve ni..terbeliak mata kakak nya bertanya....

Alaa..Yaya chatting ngan Fatihah...dia kata dia shopping kat sana dengan ibu dia....

Sejak bila la pulak kamu pandai bercatting ni Yaya....

Sejak ada FB laa..Fatihah pun ada FB...so kita selalu sembang sembang laa...

Yaya dah FB...... omg!...aku chek friend list dia semua nama kakak dan abang dia ade...nama kakak sepupu dan termasuk nama aku sekali....

patut lah siang malam dok mengadap laptop aku...boleh berebut tu dengan kakak2 nya....chatting ngan sepupu yang sebaya dia...

mak ingat yaya main game...sudah lah..pi main basikal ke or main tengteng kat depan tu...

tak mau..Tucky (anjing jiran) nanti kejar...

tak boleh jadi ni.....

ni tengah bincang dengan PA..nak enrol kan dia ke kelas muzik laa...

boleh ke bang!!!

Friday, November 19, 2010

Kartun Lat.....

Aku mengenali Lat bila baca akhbar NST di opis dulu....rasa nya setiap isnin ke..aku pun dah lupa...
Selalu nya kami ramai akan gelak sakan bila tengok kartun dia...ada mesej yang dia nak sampai kan secara kartun...

Dulu Dr M tu..tang hidung dia yang akan jadi tarikan....

Satu hari aku jumpa koleksi kartun dia kat kedai buka di campbell kompleks ke..aku beli edisi Kampong Boy...

lepas tu beli satu satu hingga cukup semua...

Itu lah harta yang aku bawa masa duduk berdua dengan PA lepas nikah...

PA pulak bawak buku buku yang dia beli dan baca dan kumpul masa bujang....

Tapi aku dah lupa sapa yang pinjam koleksi buku2 tu....dah hilang semua...

Tapi aku beli lain bila anak anak aku masih kecik...

Habis kena kaler semua kartun2 tu.....lepas tu koyak.....

tahun lepas rasa nya ada beli semua nya kembali...

anak buah PA  pinjam....hmmm habis lah tu.....dah tak nampak dah...

Hari tu..aku jumpa balik koleksi buku kartun Lat ni...
dah ku pegang pegang...tapi kena tepis oleh PA...sudah lah Zah...tak usah beli lagi...

Hmmmm....macam ni lah kalau keluar ngan PA....asik kena tepis je tangan ni....




Tuesday, November 16, 2010

Corat coret 6 November 2010




Salam semua
Keadaan kesihatan agak baik sikit....Penat semua sudah hilang tapi dalam seminggu ni perut tak berapa baik pulak...asyik gastrik dan badan penuh angin....ada masa nya aku tercirit cirit...entah laaa..selera makan semua hilang buat masa ni...tak tau lah apa bende yang aku mau....masaalah nya bila perut kosong tanpa di isi...cik gastrik yang datang...adoiiii.....

Alin telah pun berpindah ke rumah  yang di  sewa oleh  suami nya  sabtu  lepas..  Semua barang barang nya di angkut dengan van   amerika tua kami...mak oiiii..panas nya naik van ni....kena repair aircond ni bang..kalau tak..awak sorang je la yang naik...bebel ku pada PA...
Hmmm....macam ni lah kalau orang tak kenang jasa....dulu kemana mana van ni lah yang awak naik....tak komplen pun panas ke tidak...perli PA...

Aku tak berasa kehilangan sangat bila Alin    pindah sebab dia tak tinggal bersama kami sejak masuk U dan bila dah bekerja...tapi datuk dan nenek dia pulak yang rasa kesunyian...sedih pulak aku bila atuk nya menalipon kemana pergi nya alin seminggu tak jenguk rumah dia....aku cakap...dia ada kat klang sebab suami nya dah mula kerja dan dia nak menghabis kan masa yang ada bersama adik adik nya sebelum mula bekerja semula...nak pujuk yaya yang asik menangis masa perjalanan ke KKb hari tu...dia menangis sebab Alin dah kawin..fikir nya kakak nya tak kan pulang kerumah lagi...entah sapa lah yang meracun fikiran dia ni...hahahaha...

Kepada kawan kawan yang hadir pada hari tu saya ucap kan terima kasih kerana sudi mengenguk pondok kami....suka sangat melihat kawan kawan hadir walau pun tak  terlayan dek kami berdua...

Salwa datang dengan anak anak comel nya..membawa bersama pesanan Kak Elle..dia datang hari Jumaat sebab nak pi holy holy day.....



Paling awal datang..Ummi365..datang dengan bodyguard 2 orang....dia yang merasmi lan buffet...hahahhaha...pastu Nurazzah..

.bawak sekali pesanan dari Anie Yatt...terima kasih ..nanti giliran anie terima menantu...jangan lupa panggil kita tau.....

Kak Pah ...  Aulad Jannah bersama anak dara nya....gambar cilok ni kak pah..jangan saman ya....
Saya tercari2 kak Pah ....suruh adik saya cari..dia kata..ko suruh aku cari orang macam mana ni...semua pakai tudung la...naik seriau aky cari.......takut kak pah makan berdua jer,,,mujur jumpa..dapat gak jumpa kak Nora akak Alang.... and my dearest blogger friend from Melaka  Ms Hart ...tati...PA cakap dia tak perasan kan Zul...dia nampak tapi dalam kepala dia dok tertanya tanya ..kat mana aku jumpa orang ni...hahaha..tapi dia pandai kontrol macho....hehehe..bila nampak gambar ni baru dia ingat...dia cakap ..thousand apology ya....errrr tati..awat muka hang dah nak sama lebor ngan akak ...hihihi..larikkkkk




Tiba tiba nampak Pi Bani...macam selalu..sentiasa awal ..I likeee....walau penat sebab ada banyak function..sampai jugak ke klang ya..naik Pi nari dia.....love you.....

Jabishah pun ada.....datang dengan senyuman manis



 dari jauh hati dah cair...anak anak dia semua pakai baju made in Chennai....cute gitu....

Dari jauh aku nampak Sabariah Md Zain dengan Dr Naim...amboi..lovely couple tu....jeles tgk muka u sab...putih licin....

Lepas tu Zendy Zee ..sama gak..bawak bodyguaard yang hensem...single lagi tu....hehehe



tapai ni ikhsan dari kump marhaban buat ahli yang membuat majlis kawin yang pertama kali...apasal aku sendiri tak tau arrr....Terima kasih semua...
kueh tako tu aku order saja dengan kawan yang juga guru tadika kemas semua anak anak ku..sekeping cuma 30 sen saja...






liya n her broods....Yatt..tambah lah satu lagi kot!


smiling face of makcik bloggers aka facebook geng...
gambar ni semua di ciplak dari blog kak puteri kama...
kak, jangan sue saya ya......yang ladies semua tu mostly lawyers ..kalau kak puteri saman I, tolong cover lah sikit ya....
kek dari Zaighta....very sweet looking!..thaks zai...luv u more.... 


 yang ni Oueen of the day


Myra dengan Shila...apa lah yang suka sangat ni....

Wanshana pun ada...datang dengan family semua....apasal gambar takda ni haa.....



 kek yani ni di bawa oleh Kay pada malam berinai..rasa macam dapat hadiah yang berat ...hahahah

 bikik yang belum di hias lagi....stack of bantal tu beli kat Nilai3...hehehe










bunga pahar yang 2 ni sapa lah yang hadiah kan....chek dah lupa nooo......


 kek buah tu my kawan sekolah yang hadiah kan..kek buah kukus....dia bagi 2 bijik..sedap tau....tq yasmin...

 ni kueh dari mak kawan alin dan from my biras aka chef tukang masak!

 F1 girls...hahaha

 kaki sapa lah ni...hahaha..tengah buat bunga duit untuk budak2...



rupa nya nak pasang khemah ni kemain lah lama...dari tengahari sampai senja...bukak nya sekejap jer....

Saya tak sangka Ayoh wan datang bersama isteri dan anak perempuan nya...,,terpinga pinga jugak bila nampak kereta mini coopers merah menjalar kat depan sana...
sorry lah pak wan....lupa nak ambik gambar...
jangan serik datang lagi ya,,,,,

tak lupa kepada kak Nasirah dan pak mahathir..penat penat baru balik dari europe dah sampai ke sini...thanks for the coklat dan that thick packets....hihihi..
Chocolate from kak Teh....sedap wooo..saya makan  sorang sorang.......hahahahah

dan peserta terakhir sekali datang

jatuh kepada...Eja dan Lan....
kerusi meja semua dah bersusun tinggi ..baru nampak muka dia...tapi still dapat makan tau...thanks ya....

Ada yang tertinggal tak...nanti ku perah kan otak semula...kalau ada..akan ku update semula...

Selamat menyambut hari Raya Aidil Adha....

Friday, November 12, 2010

BLURRR.....

Dulu.....

Setiap kali aku pergi ke majlis kawin....

Aku selalu perasan....

kenapa tuan rumah macam tak mesra saja dengan kita....

walhal selalu nya kalau jumpa, kita akan bertepuk tampar kalau bertemu...

Bila giliran sendiri..

baru tau jawapan nya....

Aku blur laaaa



banyak sangat wajah yang  nakdi   ingat...sampai aku pun naik keliru....

atau aku jer yang jadik macam ni.....

makcik blurrr.....


Maaf kan makcik blur ni yaa.....

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails