Saturday, October 15, 2011

Ni Bil orang kaya,tapi aku orang biasa biasa jer

I nampak ada bil kat atas meja komputer..

Oooo, bil tnb..

aku letak balik..mata ku tertumpu kat screen pc...

tapi ekor mata ku nampak macam panjang jer tulisan kat bil tu....

tak puas hati!

ambik balik bil..tengok apa bende nya....

apa ni...

bil api...RM670.00

oh TIDAK.....

kegunaan:  TV,lampu, kipas, pc,teko letrik, periuk nasi,food processer,mesin basuh,aircond 1hp saja...charger telepon...selalu nya pakai dalam rm200 jer...apasal melambung pulak ni...

4 comments:

  1. zah, salah satu cara berkesan nak turunkan bil letrik is to use energy-saving light bulbs. memang bulbnya mahal sikit daripada yg conventional, tapi berbaloi in the long run. dulu bil saya around 400, tanpa aircond. bila saya pindah kediaman sekarang, pakai semua energy-saving bulbs dan 4 air-cond (yg mana 3 bedrooms tiap2 malam on).. bil cuma sekitar 180 - 220 setiap bulan.

    ReplyDelete
  2. Isshhh kot lah byk sangat? Meter reader tu masuk tgk meter tu tak? I agree with Kak Puteri about the energy saving bulbs. But pls get your meter checked too. Bole sakit urat kalau dpt bill mcm ni...

    ReplyDelete
  3. Do you benefit from the recent budget announcement ? I have no pension and am not gainfully employed by any one, and a super warga mas; and still get that bill going up. I am thinking of making own minyak kelapa from the coconut trees around my house and back to the old days - pelita minyok nyor - good bye to aircon, just self propelled fan!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails