Thursday, March 10, 2011

Petua dari Dr. Fatimah Az-Zahra






Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.
("Abqaro" ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.


Caranya:
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga .


Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara
(yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan


Selamat mencuba


(to be continue)

6 comments:

  1. hehehe. tengs kak. i laik.

    ReplyDelete
  2. saya ada amalkan kak, but bukan yg ni but yg lain. kat blog saya ada... power of doa.

    ReplyDelete
  3. hehehe..x kawen lagy.. bley amalkan x?? -^^

    ReplyDelete
  4. Salam Ezza,

    Kak Yan memang dok amal membaca Surah Al-Waqiah ni at least sekali sehari.
    Tak tahu le pulak ada ayat-ayat didalamnya yang boleh dibuat amalan yang khusus. Terima kasih le. Kak Yan dah pun panjang-panjangkan kat kawan-kawan.
    Kalau selalu dengar ceramah, memang banyak le kita dapat doa-doa ni...:-)

    ReplyDelete
  5. kak ezza...
    sgt baik dikongsi sesama kita...
    jazakallah....

    ReplyDelete
  6. Obtaining The Resolution To Frequent-Good sense
    Methods In utilized transmissions

    my web site: flower-power.co.in
    Check out my blog :: used transmission

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails