Monday, June 13, 2011

Jalan Jalan ke Pulau Carey...

Hari sabtu...

Aku dan PA ke Pulau Carey..Banting...




Tujuan nya ....saja nak meneroka tempat orang...

Masuk je jalan ke Pulau...ku lihat kiri kanan banyak pohon pisang...

Jalan nya lurus...tak banyak kenderaan...ada sedikit perkampungan..dan ada ladang kelapa sawit kepunyaan Sime Darby...

gambar ni aku google jer..



Ada juga resort milik SB kat sini...

Sebenar nya dah banyak kali juga aku ke sini tapi tak pernah sampai penghujung....jauh sangat ke dalam....

Kali ni PA dah siap isi minyak full tank..mana tau kot jauh pulak...

Aku senyap jer kat sebelah...PA dah siap warning...jangan buat muka nak patah balik...selagi tak jumpa hujung jalan ni...selagi tu saya nak tau...

Aku nampak ada papan tanda perkampungan orang asli ...tapi aku dok diam jer...sebab PA tadi ada cakap dia nak tengok perkampungan orang asli ni...kang dia konar masuk ..alahai ...



Aku tanya dia...awak suka ke kalau kehidupan awak di jadi kan produk perlancungan...

Eh..terdiam dia...heheheh pandai aku main taktik....

Ya...jauh nya mencari penghujung jalan...akhir nya kami sampai...

Yeehaaa!!!!





ada pantai rupa nya..


PA yang dari muda sampai ke tua..memang suka meneroka alam...
ada penjual ikan fresh dari laut....




ketam ni kecik jer tapi bert..menyesal tak beli...

Pari Helang...isi nya lembut...dalam kepala dah agak nak apa malam ni..panggang  dan asam pedas...

Malam tu aku masak yang ni...udang galah ni aku beli masa dalam perjalanan balik..fresh dari laut..





Hai udang..sampai kepala dia pun aku kunyah...hahhaa


Dalam perjalanan pulang ke rumah..sunset..cantik nya ...




jom lah pergi Pulau Carey!

5 comments:

  1. Pulau Carey ni bukan sebuah pulau, ya Ezza?

    Sedapnya makan hasil laut yang massih segar. :)

    ReplyDelete
  2. ianya sebuah pulau tapi dekat sangat dengan darat..di pisah kan oleh sungai kot...

    ReplyDelete
  3. Zah,
    Alang ingatkan Pulau Carey sebuah pulau. Tergoda dengan udang goreng, tentu manis dan sedap...ummmph!

    ReplyDelete
  4. Aunty Ezza,
    Lama betul dah tak ke sana, kata Mama. Dulu-dulu ada satu tempat seafood yang juga jual hasil kraftangan orang asli. Geramnya tengok ikan fresh tu...yummm.... Abang Put tak ikut? purrr....meow!

    ReplyDelete
  5. sodap e za ada ikan ketam fresh dari laut. manis lagi tu. buat sushi pun sodap.
    eh.. ingatkan pelosok dunia mana kau pegi.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails