Friday, October 21, 2011

Part 2


Lepas seminggu..dia mula bertugas kembali...

aku mula lah jual mahal balik...

tapi dia langsung tak call aku ni...

agak nya aku jer terperasan ni..malu nya aku..

One day, sedang aku tengah sibuk di bilik file..telepon atas meja aku berdering dering..lintang pukang aku menggangkat nya kerana  ingat kan big boss panggil...

Hello...

Hello..suara sana menjawap..

berdebar jantung aku sekejap

sibuk ker..

ada lah..kenapa..nak cakap dengan sapa ..

kalau sibuk..tak pa lah..nanti saya call balik...

tak pa...cakap jer..kata ku..

kenapa lama awak tak call saya...senyap jer sejak hari tu...kata dia ..

eh..apasal saya lak nak call awak...awak lah yang patut call saya....

oo macam tu ker..

...

...

....

senyap sunyi...

...

Balik ni saya nak pergi Petaling Street..kata ku..

tapi tak da kawan laa..

saya boleh teman kan..kata nya..nak  cari apa kat sana...

nak beli henbeg dan kasut..

ok lah..kita jumpa kat bus stop Jalan Silang yaa...(naik bas mini jer)

Ok...bye..

dan akhir nya henbeg dan kasut  aku dapat free..hehehhhe

Dan selepas itu..hujung minggu aku dah tak macam dulu lagi...

ada jer hal dengan dia ni...

kadang kadang weekdays pun sama...balik malam malam..

mak dan abah pun dah warning...dah marah...dah kena bedal...

..........

.............

...........


satu hari....

aku dapat internal call dari hq..

kebetulan adik sepupu abah  aku kerja di jabatan buying...

Zah...bapak nak tanya..betul ke ko ni berkawan dengan budak mekanikal ni...

berderau darah aku....tergagap nak jawap...

ye...napa bapak?...

tak da apa apa ...saja nak tanya.....

rupa rupa nya, dia ngadu ngan abah aku...

Bang , izah ni berkawan dengan budak ni,..

tak da orang lain ker...budak kurus macam hisap dadah jer....

entah..aku tengok budak tu elok jer...

tak da apa apa lah.....

yang aku nampak dia hisap rokok macam aku ni ha....


.....

lama lama aku tanya dia...

dah dekat setahun kita kawan ni...

ye..kenapa..

awak suka saya tak?..aku selamba jer tanya...

suka la..

tapi tak pernah cakap apa apa pun...

diam....

.......

.....

saya tak reti lah nak cakap bende bende tu...

tak terkeluar ayat tu..

tapi memang saya suka dengan awak...

Kira nya awak S A Y A N G  ke tak...(punya lah aku tak malu masa tu)

Hmmm...angguk..

kalau macam tu....

bila awak nak kawin dengan saya...

mak saya asyik bising jer , abah saya pun marah marah asyik keluar balik malam jer...

Aku tenguk dia diam jer...pastu dia bangun dan ajak pi Campbell Shopping Complex..(masa tu , selain Ampang Park, Campbell ni pun dah kira grand dah)

Aku ikut jer...pastu dia ajak aku masuk kedai emas...pilih cincin...

kembang kempis hidung aku masa tu...hahhahahaa

minggu depan..jom jumpa orang tua saya.....

Hah!........

-maybe ada samb..may be tadak..ikut mood-














4 comments:

  1. class!! Kenapa lah cerita pakwe you tu mcm pernah ku dengar je (kes malu nk cakap tu, hahaha!!)

    tp closure dgn lagu sudirman tu mmg i suka sgt!!!

    ReplyDelete
  2. Hahaha... terkenang-kenang ya? :)

    ReplyDelete
  3. alaaaaa... ni mcm tgk sinetron petang jumaat... yg stressnya nak kena menunggu isnin plak. Sambung la cepat kak. Saya dah addicted ni hehe

    DeeDee

    ReplyDelete
  4. Part kurus mcm drug addict tuh sama jer mcm case suami saya dulu kak he he.....

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails