Wednesday, October 26, 2011

Pesta Cahaya + Pesta letupan mercun...



This year deepavali memang lain dari biasa...

kenapa lain aarrr..

sebab dari malam nya tak henti bunyi mercun berdentum2 bersahut sahutan dari blok sini sampai ke blok sana sanun...

Mercun jenis panjang tu...tak ubah macam Gong xi Fatt chai...

Tapi masyarakat cina main mula dari pukul 12 malam...

kali ni pesta cahaya ibarat pesta letupan....


Alaa... biar lah mak...raya setahun sekali...

just join them..jom duduk kat tembok depan ni sambil tgk diorang main....

Ye laa...ko tak nampak ke hujan mencurah2 ni...

Yang sama tiap tiap tahun ialah...

Time raya Diwali ni....

time tengkujuh.....

2 comments:

  1. Hehe.. time Krismas pun tengkujuh jugak! Raya kita jugak yang best.., sentiasa berubah cuacanya...

    ReplyDelete
  2. kat rumah aina pun sama jugak. di gantungnya kat tingkat atas betoi2 depan pintu rumah pas tu mula le tengah tido melompat.

    dulu pernah aina sound di balingnya dari tingkat atas ngam2 kat tiingkap dapur meletup mau kalau sakit jantung terus gol...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails