Monday, October 24, 2011

Part 3

Aku dan dia ada lah dua insan yang sangat berbeza....

aku jenis periang, banyak cakap dan out spoken ..

Dia jenis pendiam, very soft spoken,cakap berlapik dan keras hati...

Aku cepat marah tapi cepat pulak sejuk....dia jarang marah but sekali marah,senyap nya berpanjangan....

aku suka di pujuk, tapi dia tak gemar memujuk(pandai pandai lah ko pujuk diri sendiri)

Aku suka lagu rancak, lagu rock dan lagu jiwang jiwang..tapi cepat bosan..

dia suka lagu perlahan, jazz, lagu lama lama yang selalu buat aku mengantuk....sampai sekarang dia kekal  dengar lagu lama lama ni....dan dia minat sangat dengar carpenters..dia suka dengar sebab jelas sebutan english nya...

Dia suka makan yang simple simple..misal nya rebus bayam,ada ikan goreng dan sambal belacan pedas pedas....tersenyum lebar dia kalau aku masak macam ni..

aku pulak suka masak lemak cili api...tak suka pedas..

Dia cermat duit, aku ni suka habis kan duit...

dia suka asam pedas..

aku tak tau masak asam pedas..orang minang mana suka  makan macam ni kan....

dan aku terpaksa belajar masak asam pedas kerana dia...

dan...

...

...

...

aku besor..

dia kecik...hehehe







tapi ada bende yang buat kami satu kepala...

kami minat bola....Sudah tentu nya Selangor...

Kami minat buku....hantu buku...hantu surat kabar

kami minat makan...(jangan gelak tau)

dan  suka makan angin sama sama..

..............................

after all..

Kita kena terima pasangan kita SEADA nya....

dan belajar memahami cara dia ,siapa dia...

waktu bercinta tak sama dengan masa dah kawin..

sebab bila dah kawin, keluar semua 'true colours' yang kita ada...
/dia

kena banyak sabar,bertolak ansur dan sepakat...

kena care n share....and giving...

terutama bab duit...hahhhahaha

5 comments:

  1. Pasangan kita adalah pelengkap kepada segala kekurangan kita, dan begitu jugalah sebaliknya. :)

    ReplyDelete
  2. Kak Eza,

    Part 4 ada tak? best la baca..

    ReplyDelete
  3. aina dan suami ambil masa bertahun2 untuk serasi...tapi kekal sehingga kini.

    ReplyDelete
  4. Ezza
    Takkan sampai part 3 aje? Come on... :-)

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Ezza,
    Baru hari ni berkesempatan bloghopping. Dan dah baca episod episod hangat Kak Ezza. Lovely! ;D

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails