Saturday, December 25, 2010

Ragam manusia di sebuah klinik...

tempat: klinik kerajaan

kes 1

aci,sakit apa aci..

sakit tulang, susah mau jalan, bikin kerja pun susah..banyak sakit laa....

Ya ka....kesian laa..itu awak punya abang kaa..

Ya..dia pun sakit...tak boleh kerja...semua sakit...

ooo itu macam aar...

sepuluh minit kemudian aku melihat aci tadi menonong masuk toilet...elok jer jalan nya.....

tapi bila nombor nya di panggil , aku lihat suami isteri ni terkapai berjalan,mengadui sakit....berpaut antara satu sama lain masuk ke bilik doktor......

keluar dari bilik doktor..aku lihat mereka suami isteri berjalan ke parking kereta...

elok jer....

aku konpius......



kes 2

makcik sakit apa .....

makcik sakit kaki..bisa sisa tulang....tapi makcik heran laa...

kenapa cik...makcik kerja apa .....

cleaner opis...sekarang dah tak larat nak kerja, asyik sakit saja....

laaa....dah jumpa doktor ke....

dah..

tapi tak paham  lah dengan doktor ni...kita cakap sakit lutut, tapi dia chek mata kenapa....

ni tadi dia bubuh ubat  mata kat mata makcik ni..dah rabun dah ni .....

yang makcik tak halang kenapa tadi....cakap la lutut yang sakit....

eh...dia kan pandai dari kita...lagi pun dah cakap sakit lutut...

rasa nya kejap lagi elok lah mata tu....

aku pun konpius jugak....

si tukang cerita ni meneman kan sedara dia yang sakit...so habis semua orang dia interbiu nya....


9 comments:

  1. Jangan pening-pening kepala, konpius-konpius, banyak lagi masalah utama nak diselesaikan, Ezza.

    ReplyDelete
  2. Betul kata Ezza kalau pergi hospital atau klinik mesti macam2 cerita kita dengar kan.

    ReplyDelete
  3. Ha, ha, ha, ada nada suara pengetua ke?

    ReplyDelete
  4. kalau tak, takkan la orang kata auta ko**ng kehkeh..

    yang sakit lutut tu, eden pun konpius nih.

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    SEKARANG INI MEMANG BANYAK YANG MENGELIRU DAN MECELARUKAN KITA. TAK SAKIT KATA SAKIT. JATUH SAKIT BETUL2 BARU TAHU.

    p/s. Teh susu dalam cawan tu best sangat nampaknya. Baru sebentar tadi dah pekena segelas teh tarik.

    ReplyDelete
  6. Arwah tok sedara I dulu pergi klinik jumpa doktor...

    Doc: Ya pakcik, apa sakit?

    My tok sedara: Kalau aku tau idak le aku cari kamu!

    ReplyDelete
  7. kak, yang 1st tu bukan sakit tulang kak, sakit mau pulang dari kerja kot. nak MC agaknya.

    ReplyDelete
  8. Salam Ezza,

    Ha! ha! tukang cerita tak jumpa doktor ke??

    Macam tulah ragam manusia ni.Gamaknya, depa dok auta supaya dapat MC kot. Kat kelinik gomen ni susah nak dapat MC, kecuali kalau sakit mata.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails