Monday, December 6, 2010

Eat Pray Love......

4 dec...
kami ke Kuantan berduaan saja, anak tak mau ikut sebab bagi can kat abah dan mak dia ber honeymoon ..dah 28 tahun wooo.....

Memula kan perjalanan jam 6.20 pagi....takut jem...mesti orang ambik cuti panjang ni sebab selasa cuti awal muharam.....

Tapi...


Sepanjang perjalanan, jalan lengang...boleh lenggang lengang kangkong saja....

Aku cakap kat PA..tak usah bawak laju laju....take our sweet time laa...lagi pun check in hotel jam 2 petang...lama lagi tu...

Tapi....punya lah boring dan mengantuk sepanjang perjalanan...hari pulak hujan tak berhenti...sedap laa aku buat taik mata....hahhahaa....



okay...dah sampai Kuantan..
bergambar dalam hujan....









Lunch jam 11 pagi...lapar laa....





tapi hujan masih turun lagi...mana nak pergi ni....


jom ronda ronda...


 




kreatif betul orang MPK ni...macam macam papan tanda ada!!!

PA ni kalau lepas makan...mesti cari teh tarik..so...masuk lah restoren D Taj...
ramai betul orang kat sini makan beriani kat sini but diaorang makan dengan ayam goreng!



Eh...macam pernah dengar jer nama bukit ni....sapa ya....

Lepas ni check in laa...tidor sekejap..buat solat jamak semua...tengok kat luar ..masih hujan 
bang...tak kan nak memerap dalam bilik jer...jom la keluar...
perut saya dah berbunyi ni....
jommmm....

Pi Teluk Chempedak....




Nak jugak ambik gambar walau pun  hujan lebat....hmmmm
I texted Datin Mamasita..kak..saya ada kat Kuantan ni....
ok...lepas maghrib ni kita lepak minum teh tarik ya...
oraits!..tapi kak..PA kata dia hantar saya jer..dia malu...
Kalau PA tak datang, kak huda tak mau jumpa dia lagi...
mak oi...hehehe..ok ok...



Kami pulang jam 11 malam...
Bessok I will pick you at 8 am..kita breakfast sama sama ya...
alahai kak...buat susah2 ker...

end day 1.......

5th Dec 2010...

got a call from Datin...Zah...kat rumah akak ni, elektrik putus...auto gate tak boleh bukak..so kereta tak boleh keluar ni..can you datang jemput I kat rumah tak...
PA cakap OK...
so we lenggang2 kangkung la...boleh lupa pulak kat mana hala ke Tlk Chempedak ni....
pusing lah mencari cari..ok..dah jumpa...

dah jumpa simpang nak masuk ...tetiba..."Gedegang!" berpusing kereta kami...
aku menjerit..bang, u langgar divider ker...badan ku terasa sakit sangat....
mana ada ...kita kena langgar laa...

Aku menjerit kesakitan..rupa rupa nya tali keledar menjerut pinggang dan perut...PA dah kelam kabut berhenti kan kereta...awak sakit ker...
lama aku menahan sakit....ok ok ..dah ok sikit....
jom lah pergi hospital...Im ok bang...perut je senak ni...








Datin datang berlari dari rumah dia bila aku call dia yang kami di langgar...kata nya belari ala ala Amazing race.....Terima kasih kak...Dia dengan berani nya melerai kan agent2 tow truck ni yang berebut mendapat kan pelanggan..adoiii pening kepala kami....Dia juga yang membawa aku ke medical centre buat checkup.....


ni lah kereta yang melanggar kami..Ah soh tua yang drive....saya mau pigi bili gula ooo..kata nya.. tala lampak ada keleta...
aku pun bersyukur yang dia pun selamat..maybe trauma agak nya....macam aku!!!

dah check out dah ni......

meh kita ambik gambar je laa....




rescue 911 dah mari...
Our Datin datang dengan maula (kawan Banun..hensom budak nya..boleh buat menantu...)


kemana la pulak...

stesen bas laa
 balik KL...

Datin pun ikut sekali
dia nak lawat anak nya Jannah di hospital



terima kasih kak huda,,,
tak terbalas kami atas budi baik akak ,

Terima kasih kerana sudi menjadi kawan kami....
Hanya Allah saja yang dapat membalas segala pertolongan akak.
Dan saya berharap agar akak di limpahi kebahagiaan dunia akhirat...
Aminnnn.....



17 comments:

  1. Alhamdulillah, tak ada apa apa.
    It's a true EPL trip, ya :)

    ReplyDelete
  2. Semuga tidak lagi trauma..
    semuga Allah gantikan yang lebih baik..
    Semuga Allah jadi musibah itu sebagai kifarah... dan berikan yang terbaik untuk sahabat saya suami isteri ini..

    ReplyDelete
  3. Laaaa Zah... kesiannyer.. abih kereta macam mana? tinggal kat sana ka?

    ReplyDelete
  4. Yang pentng Zah dan PA tak apa-apa.Maknanya Zah berdua akan ke Kuantan lagi. Kata orang Melaka 'jangan serek-serek pergi Kuantan'. Selamat Maal Hijrah 1412.

    ReplyDelete
  5. Macam2 cerita ni za..
    habis tu korang balik naik bas lah ek..
    kereta tinggal kat sana?
    alhamdulillah takde yang serius.

    ReplyDelete
  6. Sedang membayangkan Datin Mamasita berlari ala-ala Bionic Woman datang to your rescue... :)

    Alhamdulillah both of you (and the other lady too) are okay.

    ReplyDelete
  7. Laa, Zah, you ke yg accident tu? Balik dgn bas?? What a memorable honeymoon!!

    Yg penting both of you selamat...

    ReplyDelete
  8. alhamdullilah semuanya selamat.Teringat ingat juga nak pergi Kuantan lawat anak kat Gambang... Januari kot.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Aunty Ezza,
    Ni dah jadi macam Rombongan Cik Kiah ke Kuantan! purrr.....meow!

    ReplyDelete
  13. Kak, syukur akak & darling tak de apa-apa. Terima kasih sebab buat lintas-langsung terus-menerus dgn Alang dari Kuantan;-)..sampai terasa macam kat Kuantan jugak walaupun dekat Melaka!!;-)

    Salam Maal Hijrah kak...

    ~ tati (malas nak sign in blog)

    ReplyDelete
  14. kak ezza..
    Alhamdulillah kak ezza tak cedera apa-apa.... cuma kereta baru saja yang luka...
    Honey moon yang tak menjadi...
    (tak pa... ada hikmahnya tu...)
    Ah so dan Ah Pek tua memang dah patut di 'ban' dari bawak kereta. Baru ni satu ah pek tua bawak motor dilanggar oleh saya sebab dia meluru lintas depan saya.... dia pun cakap tak nampak kereta saya... memang ah pek dan ah so tak boleh dah bawak kereta lagi.....

    ReplyDelete
  15. Salam Maal hijrah to you and keluarga.. Terima kasih kerana menjadi blogger pertama yang menjemput Ayoh Wang ke Majlis kalian.. akan Ayoh Wang kenang sokmo sokmo..

    ReplyDelete
  16. Ayah wang
    sama sama lah kita...saya dan Aziz pun berbesar hati apabila ayah wang dan keluarga datang pada hari tu. Mungkin lepas ni akan ada banyak undangan dari rakan blogger yang lain..insyaallah...dan dari kami juga akan ada undangan menyusul tahun depan.

    ReplyDelete
  17. So Sorry kak takleh jumpa haritu..masih kat kampung uruskan ayahanda dan bonda.

    next time akak datang lagi Kuantan yer..jangan serik.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails