Wednesday, December 29, 2010

lepas satu...dua

Sekejap tadi ada panggilan talipon dari PA..

Mira sua kan hp dia kat aku...

Zah, hp awak mana....

Ntah...dah mati kot!
kenapa....

Apis accident...

Ha!..aku terbayang kan dia menunggang motorsikal sebab zira pergi kerja pakai kereta dia..
viva belum siap  baik lagi...

Dia kat balai buat report..

dia tak ada apa apa  ke....dia naik apa..

dia pakai kereta tunang dia...hantar Nadhirah pergi kerja la tu..

kena pun kat Klang lama..

Alhamdulillah lah dia tak apa apa....

Apa pasal la asyik accident ni..

mula mula..kereta adik aku...masa nak turun jejambat, anak nya terlanggar bontot kereta orang..tak sempat nak brek...masa tu pun tengah jem...

pastu aku pulak masa kat Kuantan...sampai hari ni tak baik baik lagi...kalau kol asyik kata syarikat insuran tak lulus lagi....

pastu aku dengar sepupu aku pulak...dia nak hantar anak dia ke melaka...di lebuh raya plus tu..berderet kereta terlanggar satu sama lain....tu pun belum dapat lagi kereta nya...

Ni apis pulak.....

Tapi..aku bersyukur..
tak da siapa yang cedera...
Alhamdulillah...

Rasa nya lepas ni nak buat doa selamat laa...

7 comments:

  1. Alhamdulillah.. yang penting tiada kemalangan jiwa mahupun cacat cela...

    ReplyDelete
  2. Kita berhati-hati tetapi kalau nak jadi, jadi juga. Ya Allah, lindungi kami dari kemalangan...

    ReplyDelete
  3. nama pun accident...kak ezza buat kenduri doa selamat!

    ReplyDelete
  4. Doa je kak, yang hilang or yg susah tu diganti dengan benda yg lebih baik.

    ReplyDelete
  5. Kadang kadang ujian datang bertimpa timpa.Lepas satu satu.Semoga kita di lindungi dalam semua aspek kehidupan kita.
    Alhamdullilah kerana semua selamat walau menempuh ujian dan halangan.

    ReplyDelete
  6. Ezza, saya pasti itu accidents tu hanya kebetulan sahaja berlaku within a short time from one to the other.

    Semoga tahun 2011 membawa lebih kecerahan untuk kita semua.

    ReplyDelete
  7. Dearest Ezza,
    Selain dari apa yang telah saya tulis dalam notes on istighfar.. ada orang kata.. sedeqah boleh menjauhkan bala..
    then dari Pi's Twist.. Pi kata dia kurang mendapat sakit setelah dia membantu mereka yang HIV positive.. tidak saperti sebelum nya.. ni pun mungkin boleh di applikasikan dalam hidup kita..
    Semuga tahun baru ni membawa kita dan keluarga kita lebih dekat dengat Rahmat dan Magfirah Allah..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails