Saturday, December 18, 2010

Hilang....

Dalam rumah ni , Hani, Mimi dan Yaya sedang bersedih...

Menangis.....

kesian lah pulak...

Kenapa ya....

Si Koja dan Koji hilang...

Puas mereka mencari, memanggil nama anak kucing tu...

dalam longkang, bawah kereta, rumah jiran semua mereka dah pergi...

tak da..

tak tau mana nak cari lagi...lagi pun tadi hujan....anak kucing tu tak kan pergi jauh jauh...

selalu dia main kat depan ni saja...atau rumah jiran kiri kanan...

mak nya mengiau ngiau cari anak..pandang kami suruh pulang kan anak nya...

rasa nya ada orang lain dah ambik laa....

balik la koja dan koji.....

 koji...pantang melihat kami mengunyah makanan..dia pun mula keluar kan lidah...


sebab sebelum hilang, dia ada bermain dalam rumah...main kejar kejar..di gomol oleh budak budak dalam rumah ni...

aku suruh letak luar sebab dia suka panjat aku...

bila Zira balik kerja, dia pun hairan...selalu nya koja dan koji ni berebut rebut nak masuk rumah masa dia bukak pintu....ni bayang pun tak da...
yang ada cuma ibu nya dan si Puteh tengah lepak lepak atas bangku....

Aku pun sedih....rasa kehilangan....

Aku berharap agar sesiapa yang mengambil dia, pelihara lah dan sayangi lah kedua haiwan comel ini.

Esok, rasa nya nak pergi cari laaa....

5 comments:

  1. Gamaknya dipinjam sekejap sebab comelnya kucing2 tuh

    ReplyDelete
  2. Kami pun pernah hilang anak kucing 4 ekor sekali dengan kotaknya.Mummy Blur (ibu mereka) lagilah mengiau cari anak anak.Kasihan sunggoh.

    Kucing Ezza ,mamason rasa pun ada orang pinjam sbb comel tengok mereka.

    ReplyDelete
  3. Mungkin ada budak berkenan tengok dan terus angkut bawak balik...

    ReplyDelete
  4. Ala Ezza...sedihnya dengar kittens tu hilang. Saya harap both of them, kalau pun diambil orang, are well taken care of and in a warm place. Sekarang ni musim hujan so kesian pulak kalau dia orang terperangkap outdoors.

    I hope you will find them again.

    ReplyDelete
  5. mm.. Bawa banyak bersabar.. mungkin dah tak ada rezeki.. tentu ada hikmah di sebalik peristiwa ini..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails