Monday, December 20, 2010

Jasin

Mula nya nak pergi Melaka hari ahad....

sebab check hotel hotel kat melaka semua nya full...

lepas tukar minyak enjin, aku cakap kat PA..
buat apa buang masa bang...

payah2 sangat , kita tidur jer dalam van ni....

so dalam pukul 4.00 ptg sabtu, kami pun bertolak dari klang....

ikut dengkil terus ke Nilai....

Masuk PLUS..dan terus ke Ayer Keroh...

masa ni aku ke jadi navigator laa...

ok bang..

depan sana ada trafik light..konar kiri....

ikut jer papan tanda ke Jasin....

Hp berbunyi...Along call..

Jis..ada satu lagi bilik kosong kat hotel ni....ko ada bawak tilam toto tak?..

ada....semua bilik Mudzaffar dah bayar...

oh, bagus laa....

Mata ku tak terlepas memandang jalan kiri kanan.....

cantik lah Melaka ni....bersih...susah nak nampak sampah bertabur atau lalang kiri kanan..

Pandai lah KM dia jaga negeri ni..berbaloi ....

Melaka maju sekarang tapi yang penting,,bersih.

Jalan jalan kampung semua nya berlampu...jalanraya nya  di selengara dengan baik...

Aku sampai di balai polis Bemban dalam pkl 6 petang, call Angah tanya panduan ke rumah anak nya, mudzaffar yang akan bertunang pada hari Ahad.




Sampai di sana, dah ramai adek beradik dan ipar duai yang dah sampai....

Selepas minum dan berbual serba sedikit, kami pun beredar untuk chek in di hotel...badan pun dah melekit...

Rasa nak putus nyawa memanjat tangga hotel ni...lift tak da...bilik kami di tingkat 2 pulak...

Pakteh...malam ni ada bola malaysia /vietnam start pkl 8..

ok ok....pakteh datang!...

laa,,nak turun lagi ke bang......

yelah...awak tak lapar ke...

Adoiii...

6 comments:

  1. Terima kasih Zah, promosi negeri hamba..bersih, cantik....orangnya macam mana?

    ReplyDelete
  2. biarlah org nak kata apa psl DAR tp tengoklah Melaka, dr negeri yg kecik, kotor etc, now jd tumpuan pelancong. Rumah mak saya kat Bukit Beruang dah tak mcm kpg-mcm2 ada

    "Melaka negeri Melaka..
    tanah tumpah darah kita.."

    ReplyDelete
  3. Ezzah...hehehe... yang penting bersih kan? Harap2 akan terus seperti yang diharapkan...sebab pelancongan adalah tarikan utama...

    ReplyDelete
  4. pergi melaka balik bawak belacan cencaluk tak.. tu wajib tu...

    ReplyDelete
  5. Aunty Ezza,
    Lain kali camping ajelah kat Pantai Klebang ke, Umbai ke....dulu-dulu my Mama suka lepak kat Tg Bidara. purrr.....meow!

    ReplyDelete
  6. Rangkaian 4 Homestay RUMAH@Hostel KEDAI SEWA berhawa dingin (hari/minggu/bulan).
    Jika berminat, sila buat Tempahan Awal dengan membayar deposit/bankin (50%).
    SMS 012-3736548 / 06-2631343 En. Azman.
    http://jasinhomestay.blogspot.com/

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails