Friday, June 3, 2011

Jimat???

Lepas keluar bilik...tolong tutup lampu dan kipas ya....

Kalau tak mau tengok tv..tutup laa..jangan biar kan tv tu bercakap sorang sorang.......

Lepas mandi, chek dulu paip..kang melimpah limpah air keluar......

Ekon dalam bilik mak ni...jangan di ON kan...pakai kipas jer...

Hp mak ni jangan suka hati nak pakai...ni bill bukan prepaid..pakai hp sendiri...

tapi,  dah 2 kali hp aku kena barred..over limit..

Naik berbuih mulut aku bercakap..berpesan...semua nya masuk telinga kiri keluar kanan...

Budak budak ni tak merasa duit banyak keluar bila nak membayar bil ni....itu sebab semua buat tak tau jer..

Bila cakap tak da duit...diaorang tak percaya...semua nya fed free kan...

Tapi bila letrik tak ada, tau pulak komplen...

mak panas laa...mak dah telipon ke belum TNB ni....

Aku jugak nak call...

Hello kat kawasan ni tak ada letrik laa..

Ini Puan Rohaizah ya..

alamat....sekian sekian...

Laa...tau pulak dia sapa yang talipon..

Cik...selain saya..tak da sapa ke yang talipon dari kawasan saya ni...

Tak da...

Mak ehh ..

malu nya aku...

Pagi tadi...bila aku keluar bilik untuk ke bilik air....

kipas siling berpusing laju..

lampu dapor terpasang....

suis pc tak bertutup...

Aku tepuk dahi!!!

Bang..awak last tidur kan...

aah  kenapa...

kenapa tak tutup semua suis yang oiii...

ooo....lupa laaa...

4 comments:

  1. b4 u pay anything, pay internet first.
    tak de nanti, tak tau macamana finance minister deal brilliantly with money matter :)

    ReplyDelete
  2. K.Ezza, saya dari dulu berjimat cermat. Last water dari washing machine, kami kumpul utk bilik air atau basuh longkang atau kereta. Duit air selalunya x perlu bayar..almaklumlah saya kerja kat conservation company..

    Jah

    ReplyDelete
  3. Ha, ha..bos pun boleh lupa. Sabau, sabau, Ezza...lama-lama umat di rumah tu faham kempen jimat cermat emak eh.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails