Friday, June 24, 2011

Dia buat lagi .............

Siang malam dia akan berada di ................
sini

dalam bilik..oupps..sori bersepah ya..


atau ......di sana...

kat pc luar....port abah dia...


kadang kadang baju sekolah pun dia tak tukar....

ada masa nya macam makcik sapu sampah pun ada  rupa nya

ni dah petang,padahal dia dah balik awal sebab hari ni ambil report card!


Dah banyak kali aku tegur...



marah dan ugut pun sudah.....

Tapi dia masih macam tu...

Addicted betul dengan bende ni......

Game internet..Harbo


Hari tu aku dah bising....

baca lah buku..

dia jawap..tak da homework.....

Ulang kaji lah..tak der lah masa periksa kelam kabut...

dia cakap...relek lah mak....


Tahun depan nak UPSR...kamu kena berubah..tak leh macam ni....

Dia cakap...tahu...tapi kita bukan nak masuk asrama pun ......

bila aku mula naik angin dan membebel....




Ala mak ni...kan Yaya periksa no 1...Yaya tau lah mak....

Aku dah hilang akal dah....

Kalau lah dia lahir tahun sama ngan kakak nya...

dah kena seliang dua ni...


Alang dan Mamason.....

5 comments:

  1. SALAM,
    TERUSKAN MEMBERI BIMBINGAN . JANGAN PUTUS ASA. INSYAALLAH !

    ReplyDelete
  2. That's today's children.
    Tapi biasanya, tup, tup, dialah 'the best student of the year.'

    ReplyDelete
  3. biasalah. nadia dulu pun macam ni...or is it until now? bila time exam, dia tahu lak nak buat apa kan?

    ReplyDelete
  4. Kerjarumah atau HW pada budak-budak ni kerja bertulis. Kalau ulangkaji pelajaran bukan HW. Tapi tak pe mak, relaks lah nanti Yaya belajar betul-betul punya.

    ReplyDelete
  5. Dapat nombor satu dalam kelas...pandainya.Foyooo,ni kalau pulun betul betul ,5A tentu dalam tangan.
    Terus beri galakan,imbuhan .Tapi bahagian yang dia tak faham ..emak sendiri kena belajar untuk ajar dia.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails