Monday, May 16, 2011

Tamak mata

Pagi ahad..

Isteri  ;     bang, karang kita pergi pasar, kita cari siput sedut ya..lama tak makan...kali ni tak mo taruk batang       keladi laa...kita tukar pucuk ubi pulak,,,

gambar ihsan pak google




Suami...:  eh sedap tu..ok...sat lagi kita pergi..saya nak update blog..

si isteri pun terus lah menonton tv...entah apa apa cerita nya...

tiba tiba....

Bang...dah dekat pukul 10 dah ni...dah habis siput kat pasar niiii

laaa, nape tak cakap .....jom lah pergi kejap...

maka..keluar lah dua laki bini ni ke pasar dalam cuaca panas ni..pusing2 tak ada yang besar..ada lah yang kecik kecik...malas nak ambik...

so..kita tukar menu je laa...kata si isteri ni...

nampak ikan pari...terus beli..

nak masak apa  pari ni...tanya si suami.

asam pedas laa..macam tak biasa pulak....perli si isteri...

beli ayam...buat goreng saja..sawi ada dalam peti ais...

jom la balik...

tiba tiba si isteri nampak pulak ada gerai menjual kuih muih dan air tebu...

bang, berhenti kejap..saya lapar lah..nak beli kueh dan air tebu tu..

melenggang si isteri ke gerai ...nampak kuih keria, beli 3

nampak kuih lapis beli satu...kuih talam 1 seri muka 1..

nampak pulak karipap yang baru di goreng..panas panas lagi..beli 3 biji..

air tebu ...(tak nak beli 1,,nanti cepat habis....)beli dua gelas plastik..semua nya harga 5 ringgit.

maka mengunyah lah dua laki bini ni dalam van uncle ford nya...

nak ke mana ni...

econsave...jawap ku laju...

apa lagi nak beli...

kertas balut hadiah..esuk hari guru..yaya nak bagi hadiah kat cikgu dia...

selesai membeli..maka kami pun pulang laa...makan kueh lagi...

bang..awak habis kan karipap ni..saya dah tak larat laa..banyak minum air ni..

lepas..tu..bang..kueh seri muka ni ada lagi..kita makan setengah sorang ya...

aku lihat laki aku ni terkulat2 makan......hahahahha

bang...sambil menunjuk kan kueh keria pulak...

ada lagi ker.....

satu jer lagi bang...awak habis kan ya....

tu lah..lain kali ..fikir lah dulu sebelum beli...ni tak..sedap tunjuk jer..

saya pulak jadi mangsa...

naik kembung perut saya nak menghabis kan nya...

laaa..bang..awak ni makan banyak ke sikit badan awak macam tu jer....

hehehehehe



8 comments:

  1. Mujurlah suami sanggup jadi tukang habiskan.. :)

    ReplyDelete
  2. Sheer curiosity brought me here to see this great career lady, a manager, PA and so forth, all important ones; but not a 'teacher'!

    ReplyDelete
  3. Hi, hi, seronok bayangkan suami dan isteri share-share kuih. Pergi pasar tu, perut lapar ke?

    ReplyDelete
  4. romantiknya makan kueh sama-sama.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  5. kakchik
    mujur kueh melayu..kalau lah kueh omputih...tak mau dia..

    ReplyDelete
  6. Salam Pakcik

    salam kenal dari saya ni...

    ReplyDelete
  7. Alang...

    makan share2 ni alang perkara biasa buat kami sejak muda2 lagi...hahaha

    ReplyDelete
  8. hahah..mana romantik nya sebab selalu nya saya yang kasi habis semua ..dia cuit sikit jer..hahaha

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails