Monday, February 28, 2011

Keluhan....

Awak ni kenapa.....

Tak da apa apa...

Dah tu..diam jer...

saya tenguk lain macam jer.......

Tak da apa apa..saya penat jer..kurang tidur...

Jangan lah macam ni..saya risau tengok awak ni....macam orang sakit..

(sambil batuk batuk....)
.
badan saya sakit sakit ....malam tak boleh tidur.....saya penat...

Jom lah pergi hospital....

Tak pa lah....saya nak tidur jer....

......................................

ini lah perbualan antara dua suami isteri sejak kebelakangan ini..

sorang tersangat lah aktif....sorang lagi asyik nak tidur saja...

kesihatan nya merosot...memang ketara sangat...

dah sebulan tidur  malam nya tak lena....

pasangan nya pulak pantang letak...terus berkeruh...

Ini bukan suami ku yang dulu....

Ku lihat wajah tua nya kian menyerlah...aku takut...

Aku tahu..yang muda pasti tua..yang sihat..ada masa nya sakit...dan aku takut...

Doa ku tak putus putus ..Ya Alah..sihat kan lah suami ku...

buka kan hati nya untuk ke hospital...

Hmmmmm......

19 comments:

  1. Hi kak.. banyak2 bersabar…
    btw menarik tols ur entry
    will continue to read ur blog

    stress mehla melawat blog saya ye..
    bleh kita makan B-comp :)

    www.aulawrites.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Ezza,
    Semoga PA lekas sembuh :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. zah, bawak dia gi check up. jangan lengah. saya kalau badan tak sihat dah tua2 ni risau..

    ReplyDelete
  5. PA takut ke hospital ya? Semoga kesihatan PA kembali pulih. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  6. Zah,
    Semoga PA segera segar. Ambil supplemen di samping check up kat dotor. Jangan bersedih, terus berdoa.

    ReplyDelete
  7. aula
    tadi akak dah singgah rumah you dan dah add pun...
    dulu akak pernah ambik shakely ni masa akak tak sihat dan tak boleh jalan dulu...it really boost my energy...tapi dah stip..mahal dan akak ada banyak commitment lain..huhuhu

    ReplyDelete
  8. kak puteri...

    sedih pulak dengar perkataan tua tu..hehehe

    dia degil lah kak ..payah nak ke hospital...takut dengan jarum...
    dulu pernah admitted kat hospital...dia lari balik rumah..

    ReplyDelete
  9. kak cik

    dia ni gi hospital kalau nak mc jer...teruk kan..pastu kita lak kena cakap ngan doktor tu....

    ReplyDelete
  10. ala..sedihla pula baca..semoga PA cepat sembuh!

    Jah

    ReplyDelete
  11. Alang..ambil supplement?

    jangan harap laa..supplement dia ialah rokok tu laa

    ReplyDelete
  12. Jah..

    Bila dia sakit, satu rumah tertanya tanya..abah sakit ke mak...bawak pi hispital la mak...nak bawak macam mana,..seret je kata anak nya...

    ReplyDelete
  13. kau bagi dia makan sup bebanyak. Buat sup sayur. kang sup tulang kang buat tambah kolesterol adalah...

    ReplyDelete
  14. Kak ezza, buat air tawar untuknya.. Selawat banyak2, baca apa-apa yang patut, pastu bagi dia minum, sapukan ke mukanya. Picit2 manja... biar dia rasa bertenaga sikit.

    Err...

    Kalau dia nak upah lebih pun bagi je laa... :)

    ReplyDelete
  15. tie..akak pun rasa nak buat macam tu gak...lesu semacam jer...

    upah tu....hmmmmmmm

    ReplyDelete
  16. kak Pah..

    aah la kak..den lupa pasal sop ni tapi semalam den boli kan bubur,,dia makan dua sudu jer...malam kang saya buat kan sop laa

    ReplyDelete
  17. salam kak ezza

    pergi la kak ezza suami isteri buat medical check up..kasi check inside out, test darah, xray, scan etc

    pergila jalan exercise hari minggu kasi peluh etc...

    take care both of you...

    ReplyDelete
  18. Salam banyak2 pada Aziz..kami semua sayang dia jugak.
    p.s. Aziz, cepatlah pergi doktor ambik ubat yea..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails