Wednesday, February 16, 2011

BooksBukuBooksBuku......


Selepas menjamu selera di sebuah kedai di JJ...anak anak hendak ke kedai buku di tingkat atas...

nak tengok tengok buku  jer..kata Mimi...

ok lah..mak nak cuci mata kat bahagian pinggan mangkuk pyrex ni...

dah lama berkenan kat baking dish jenis pyrex...


tapi bila terpandang harga nya...

pelan pelan aku  letak balik...

amboi mahal nya..

dalam hati aku berazam..hujung tahun ni aku nak ajak PA gi Langkawi...hahahaha

Tiba tiba , aku lihat Mimi datang mencari aku....

Mak...boleh tak mimi beli buku ni....



Aku lihat wajah dia bersungguh sungguh minta simpati..

boleh la mak...

Aku pandang PA...

dia pun pandang aku...

berapa harga nya..

RM74.90

hah!nak terkeluar bijik mata  kami...

mak ..boleh la mak...

bila tengok dia beria iya...

tak sanggup aku kata No...PA lagi lah..

awal awal lagi dia dah cakap..ok...



Bila masa nak bayar ,datang lah sorang anak..bawak buku buku ni pulak...Si Hani pulak...







Aku pun tertarik dengan buku ni...






dan yang ni...



tapi yang ni kena tunggu bulan depan lah ya cik Rohaizah...

Hmmmm.....

8 comments:

  1. samalah kita...aina kalau minta benda2 lain banyak soalnya tapi bila bab buku memang terus ambil dan bayar saja...

    ReplyDelete
  2. saya sehati dengan junaina.. bab buku tak pernah bersoal-jawab..

    ReplyDelete
  3. Kak if it makes any difference, keep the receipt from books purchased. PA boleh include skali masa submit income tax rebate :)

    EPL is a good book. Good choice :)

    ReplyDelete
  4. kenapa lah akak tak ingat pasak tax ni...adoii..

    ReplyDelete
  5. nengok buku yang harga macam tu memang terbeliak jap bijik mata..

    ReplyDelete
  6. Ezzah,
    Yang last tu alang dah beli, hari-hari jamu mata, kenyang... Beli sebuah lagi untuk hadiah pengantin baru(yang baru nak jinak-jinak ke dapur) satu hari satu resepi di depan mata.

    ReplyDelete
  7. kak ezza,

    buku last tu saya dah beli mcm dah lama tp masih elok lg, spt baru...paham2 je lah ye kenapa masih baru

    ReplyDelete
  8. hahah..teruk lah you all ni...tapi saya pun macam tu gak.,..beli majalah masakan..tak buat pun tapi kenyang kat mata...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails