Monday, November 21, 2011

Cuti masak but not makan....


Setiap sabtu, merupa hari cuti masak yang di PA bagi kat I ni...
 Tapi kekadang tu kena masak jugak kalau ada hal yang tak dapat di elak kan...

So Sabtu lepas, kami ter-discovered satu port makan di Pelabuhan Klang ni..

Kedai Muslim chinese food..
Ok laa...portion dia banyak kalau nak di banding kan dengan kedai siam malam malam tu..
dan harga nya amat berpatutan..
Kedai ni bersambung dengan bangunan Giant Port Klang ni, so sejuk sejuk nyaman lah kekdah nya kedai nya..


Ini Nasi Goreng seafood..udang sotng nya banyak sekali..nasi pun banyak..sedap sangat...
Ni I yang punya..


Nasi goreng Cina..Memang sedap...Ni PA punya..

Tomyam campur...terbaik! cuma rm5.oo


Jom makan....Bismillah....

At last..tak terlarat nak habis kan..banyak sangat
lain kali bang..kita order satu pinggan jer...
I pun interview lah pelayan nya...mana tokey kedai ni dek..
tu yang goreng nasi kat depan tu..
Dulu kak, dia kerja di satu resort kat Terengganu...kadang kadang dia bawak pelancung pergi dive kat laut..
tapi sejak dia kawin dengan wanita Indonesia yang Islam, dia pun terus berhenti dan bukak kedai makan sendiri..

Ooooo..panjang betul Oooooo aku ni...heheheheh

7 comments:

  1. Nampak macam tak menarik sangat hidangannya, tapi bila kata banyak dan sedap, teruja juga nak merasa. :)

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    SATU PINGGAN NASI TU UTK EZZA KONGSI BERDUA. YG SATU LAGI UTK LF .... BOLEH TAK? KALAU BOLEH, LAIN KALI JEMPUT LF SAMA.

    ReplyDelete
  3. wah, menimbun nasiknya ek?
    murah plak tu...

    ReplyDelete
  4. wah, menimbun nasiknya ek?
    murah plak tu...

    ReplyDelete
  5. makan berdua memang tak terhabis tapi kalau nak syer2 macam tak cukup pula...nafsu masa lapar...:)

    ReplyDelete
  6. salam singgah bw dan kenal2 dari PCL follow by list petemuan blogger @Bangi..

    ReplyDelete
  7. Kak Ezza,

    Kat Sban nih pun one Chinese Muslim restaurant dah jadi our regular joint bcoz sedap and reasonably priced.....

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails