Thursday, November 24, 2011

Mee Kari Kjee

Selalu I buat mee kari ala nyonya...pakai udang saja...

Tapi kali ni nak cuba resepi dari Blog Kjee kita ni..

Simple dan sedap sekali...\

Lagi pun bahan bahan semua nya ada dalam peti ais I ni...

So selasa lepas, dalam kesejukan hujan yang turun..

kami dinner dengan Mee Kari...

No complaint or whatsoever dari budak budak ni...

senyap jer dia makan...hehehee..




resepi nya....

bahan2nya:
1 cawan rempah kari daging babas
½ cawan cili kering yang telah diblend
8 ulas bawang putih
1 genggam penuh daun kari.
belacan sebesar ibu jari.
4 biji buah keras
2 biji bawang besar-saya tambah
sedikit lengkuas di ketuk-saya tambah
sedikit halia..-saya tambah
½ ekor ayam
kerang
taupok (tahu goreng)
1 cawan pati santan
mi kuning/mi hun
taugeh


Cara nya macam masak kari laa...


Selamat mencuba!









2 comments:

  1. mee kari my feveret.
    Kalau dah sonyap memasing tu za, sodappp lah tu.

    ReplyDelete
  2. Ezza
    Pernah ke you masak tak sedap atau tak berapa ngam dgn piawaian budak2?? Apa diorang cakap???

    Anak2 I selalu kata 'bolehlaaa..' bila masakan I disaster.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails