Sunday, November 13, 2011

Projek Emas-1

Assalamualaikum ...

Jumaat 11.11.11

Semua barang mesti ada atas meja....

Lepas abah dan emak balik dari kedai...abah nak tengok kasut stokin dan beg sandang semua dah ada ya...

Alahai...bising betul abah ni...semua nya perfect...asyik ulang cakap jer...

kita tau laaa...

Lepas abah dan mak pergi, saya dan kakak sambung tengok TV...best betul  drama melayu ni...

sambil sambil tu, kita sempat hantar satu sms kat mak...tolong beli milo ais ya mak...

Tengah golek golek depan TV..kita dengar kereta tengah parking...Alamak!

Abah dah balik laaa..lintang pukang kami bangun...

Aik..punya lah lama mak pergi, satu pun tak siap ker..mana beg kasut stokin semua....mak dah bising dah..

Yelah..yelah..kita cari lah ni....

Jangan lupa seluar trek sekali..bawak baju spare sekali...lepas panjat , nak mandi sungai lagi....

Yelah ....

Cepat cepat..lepas ni tutup TV...kena tidor awal..esuk kena keluar rumah tepat jam 4.30 pagi...

mak..Kita nak mandi dulu..nanti tak payah mandi lagi pagi esok..tido pun siap pakai baju nak keluar ya...

Suka hati laa...ujar mak kita...

Awak tu bang...jangan nak ber online jer..tutup semua...tidur awal..mak dah bising kat abah..

Jam 10 semua lampu tutup...eiii..awal nya tido...

Rasa sekejap sangat tidor..tiba tiba dah dengar suara mak pot pet pet suruh bangun......

Mak pun dah siap kan air kopi dua botol, roti senwich bagai...

aik..pukul berapa mak bangun ni...semua dah siap...

yang last sekali bangun..abah laaa...macam biasa abah cakap dia akan bangun bila semua nya dah ready...

abah tak payah nak mekap mekap pakai bedak  pun..sikat rambut pun tak..hahhahaa..lepas mandi terus pakai baju dan seluar..itu pun mak kena siap kan kalau tak..kelaut laa..

Pukul 4.15 pagi..abang Ezry pun sampai...

Nak kena ambik Kak Natasya kat rumah dia..Kak Natasya tu BFF Hani...



Ok..babai mak....jaga diri mak....

Mak pesan..jangan suka sangat..baik baik kat sana tu...

Kita semua ni nak panjat Bukit Broga Tau...

Seronok sangat....

tapi mak tak ikut..

mana mak larat dan mak pun tak sihat...kesian mak kena tinggal..

Call Alang..amboi susah nya nak bangun kan dia ni..dekat 10 kali call baru dia angkat...

Alang..jumpa kat Semenyih tau..jangan lupa bawak abang Taufik dan abang Fikri..

Yelah...

Along tak dapat ikut serta sebab dia kerja shift petang...tak pa laa...








Add caption








kesian abah......dia dah tak larat nak panjat dah..Di pertengahan jalan dia dah nak tarik diri dah....

Rehat  lah abah...


abang Ezry beria ia nak shoot gambar awan nano

Ni abang Taufik..tengah bergumbira sebab baru selesai PMR....

masa turun lebih mencabar dari mendaki...kami asyik tergelincir jer..

Akhir nya projek abah berjaya!


Mawar berduri..

Ni lah bodyguard kami...


Terima kasih abah...ini sebenar nya impian abah...












Setelah selamat turun, kami pergi mandi manda kat Sg Tenkala..Best sangat!!

Sekian lah catatan kita...Sebenar nya ada banyak lagi gambar..malas nak upload...
Lepas ni projek abah dalam masa 2 minggu ni...
Ke Taman Negara pulak....Saya suka sangat!!!

Yang benar..
Umi Nur Hidayah @ Yaya


5 comments:

  1. BUKIT BROGA NI DEKAT DGN BANGI. TAPI TAK PERNAH PERGI. DENGAR CERITA CANTIK PEMANDANGANNYA.


    p/s. jemputlah ke perjumpaan blogger pd 18 dis nanti. Ada borang online, Tak kenal, kita berkenalan

    ReplyDelete
  2. Datuk
    Dalam hati nak pergi tapi kena ikut jadual 'yang tukang bawak kereta' tu nanti...
    Saya akan bagi last minit call...

    ReplyDelete
  3. Yaya,
    Bestlah citer awak. Ambik alih ajelah blog ni dari mak awak. Macam kamilah....purrr....meow!

    ReplyDelete
  4. Energetic budak2 ni...tmn negara, best tu!!!!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails