Tuesday, July 19, 2011

Pulau Indah yang indah


Ahad  yang panas....


jom pi mancing!..


kat mana bang?...


Pulau Indah jer...


Ok..tapi saya tak mau kat Laguna Park...tak best..


Ok..jom teroka penghujung Pulai Indah...cadang PA...


Sebelum tu kena isi minyak dulu...dan beli air...Panas menyengat ni...



masa nak isi minyak, nampak orang ni dalam serba kuning! Harus ni penyokong BERSIH NI.....


Jeti nelayan

Pengkalan Sg Kembong, Pulau Indah

Bang, macam ni punya jalan kena pakai 4WD laaa, kesian uncle Ford ni kena lanyak..

Pantai Aceh




Ada resort kat sini..Anglers Resort yang hidup segan mati nya tak mau!

Pengail sedang memasang umpan..hmmmm

Kyusuk memancing..angin pulak bertiup sepoi2 bahasa...

Makcik ni pulak melayan pokok ni..ni  pokok senduduk ker...





ada orang mandi mandi kat ujung sana tuuu

Ni apa bende ni??



oooo ada orang main paraglider ke..tapi ada macam kipas kat belakang dia...




ada banyak..

Ni permainan orang berduit...

Bang, rasanya boleh bawak pi kerja ni ok bang..tak da lah pening kat trafik light ni..


Sunset..


apasal ramai orang kat tepi jalan ni??


OO ada nelayan baru balik laut!


ikan bawal..

Ikan Senangin..
Catch of the day..rasa rasa nya siapa  kah yang lebih pandai tangkap ikan..??

10 comments:

  1. cantik!! rasanya tu paramotoring..hehehe..

    hehe.. kalau tak silap.. sehari utk training dan dapat terbang sepanjang pulau indah dalam RM 150..hehehh

    ReplyDelete
  2. akak


    ikan senangin masak apa kak???


    pB asyik beli ikan kembung jer

    ReplyDelete
  3. Dapat beli ikan segar ya? Masak apa tu? :)

    ReplyDelete
  4. Oooh...Aunty Ezza...I looooove fresh fish...kucing makan mentah je. har har har *evil laughs*

    ReplyDelete
  5. senyum sonya
    amboi mahal nya nak naik bende ni...RM150 ni boleh buat duit lauk untuk seminggu ler....
    memang permainan untuk org berduit!

    ReplyDelete
  6. pB

    semalam ikan senangin ni dah akak buat sambal ikan. Kemain laju lagi orang dalam rumah ni makan...hahaha

    Kembung kalau kat kota baru fresh2..kalau kat sini..macam ikan penagih jer...Hmmmm

    ReplyDelete
  7. kakcik

    senangin dah buat sambal..bawal putih esok saja boleh di korban kan..hehehehe

    ReplyDelete
  8. CATs

    nama pun kucing..memang suka sangat makan ikan..puteh selalu bawak lari ikan yang kat atas sinki tau!

    ReplyDelete
  9. uihhhh...
    bahaya kalau laki aku baca entri kau ni...
    bertapa dia kang mancing kat situ!!!

    ReplyDelete
  10. dr singa

    hehehehe..mmg ramai yang memancing tapi beli ikan kat pasar jer..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails