Wednesday, July 20, 2011

Handphone


Ni handphone PA...



not BlackBerry but Nokia Berry jer..hehhehe

Mula nya Alin yang punya, tapi di sebab kan Alin dah membeli yang lain,
maka dia  suruh abah dia pakai pulak
Abah pakai ni..yang lama tu dah buruk..mana ada orang pakai hp ikat ngan getah....
sekarang ni orang dah pakai Andriod.
Dekat seminggu jugak abah n
ya belajar dan membelek hp ni..



ada kala nya kedengaran seperti orang marah jer..

'bodoh punya talipon'..kata nya..

aku dan anak anak selalu gelak guling2 bila dia dengar ayat tu..

tapi dari jauh laa...

Satu hari aku hantar MMS kat PA...

Dan dia pun balas dengan MMS..



Wah..ini sudah advance laa..
dan dah pandai download lagu..


Tapi ...


Sekarang ni dia tak mau pakai henfon tu lagi..
henfon ni makan bill laa..
apa sal ada tanda 'E" ni kat atas ni..


kawan kawan saya cakap ini tanda ada internet..


saya nak buat apa internet kat phone ni...
kat rumah ada , kat opis pun ada acsess internet..


kawan saya cakap,bill tepon dia dah cecah RM600 dah..
HR dah call suruh bayar..sebab ni company punya line..


Mana henpon bergetah tu...


baik pakai yang tu..


jiwa tak sakit....


walau pun mata yang sakit!



8 comments:

  1. kak ezza..
    psssttt..saya pun lebih kurang suami kak ezza... tak celik hal2 phone canggih...
    pakai yg biasa jiwa lebih aman...

    ReplyDelete
  2. HP yang kat atas tu C3, ya? Sama macam kakcik punya. Memang ada line internet, tapi kena tahu cara guna - kalau tidak memang boleh pengsan bila terima bil!

    ReplyDelete
  3. rahmah...

    saya plk suka yang jenis Android ni...hehehe

    ReplyDelete
  4. kakcik

    boleh tolong bagitau camner nak tutup E tu....?

    ReplyDelete
  5. pakai getah ikat rambut yang kaler kaler tu lah... lawo sikit!!

    ReplyDelete
  6. Pb
    android ni selalu nya henpon yang boleh surf internet ni la ..kot!
    entah lah...budak2 cakap cam tu..hahaha

    ReplyDelete
  7. Dr Singa

    getah kaler2 tu ya..tau tau tapi kat rumah ni ada banyak stok getah ni (beli masa buat kenduri kawin ari tu)
    faham2 lah tujuan beli untuk apa ya!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails