Monday, June 7, 2010

When Yaya speak English....


Yaya ni sebelum ni seorang yang sangat pendiam...

Ini yang sering merisau kan mak nya...

Tanya sepatah..jawap nya sepatah..
kalau tanya banyak, jawapan nya tetap satu....

atau pun jawapan tetap nya...Yaya tak tau....

Kalau balik BC, tiba tiba dia jadi bisu lah...

kalau nenek atau atuk dia bertanya,

dia akan bersuara perlahan atau mengguna kan isyarat kepala saja...



Kalau ada tetamu datang ke runah, dia juga akan jadi begitu juga...

Sudah nak dengar suara emas nya..nenek selalu cakap...

But lately...

aku perasan sesuatu...

sejak kakak2  nya balik bercuti...

 dia pun berubah...


Mula mula aku tak perasan..

tapi masa dalam perjalan ke Tioman hari tu,...aku dengar suara dia saja yang memekak...

yang lain cuma menggelak kan dia saja....

Tapi masa pulang dari menziarah Dalilah aka Raden Galoh tempoh hari...

dia bercakap omputih!!!



Yaya you want to go funfare or not...


.Yes yes..I want want...


use your money laa..you got 30 ringgit kan...


Dont want use my money laaa..I want to keep..when I grow up..I want to buy rumah banglo...


Not enough laa..how can 30 ringgit buy banglo...


when I grow up...i work laa..then I can buy...

masa ni kakak2 nya dah berguling tergelak....


so how to go funfare if you dont use yr money...


can ask from mak laa..


aku menyampuk...I dont have money..I dont have any job..abah only give me ikan money everyday...
you have to ask from abah laa...

susah laa...abah alway no mood..


but she loves you very much..sure he can give laa..just ask laa..

abah no money ...he said he had to pay water, letrik..internet. astro..so where got money...


i dont want to go laa.. watch TV more better...

You so kudukut la Yaya...

I heart like laa...

????????

apa heart like tu yaya...

makna nya..SUKA HATI YAYA la..

ooooooo
masa ni rasa nak terkencing aku gelak...
ada perkataan baru rupa nya...

6 comments:

  1. wakakakaka.. follow her heart like, ya??? (nak tumpang terkencing ni...)

    ReplyDelete
  2. Oh rupanya Yaya pendiam sebab dia nak kecek omputih, nah kau, ibu n kakak-kakak, you no understand I speak-...heart like youlah Yaya....

    ReplyDelete
  3. yaya! you're sooooo cute! :)

    ReplyDelete
  4. Jangan ketawakan Yaya, sekurang2nya dia mencuba mana tahu satu hari Yaya speaking macam omputih.Yaya heart like laa.....

    ReplyDelete
  5. jangan gelak kak. nanti dia demotivated. Biar saya gelak tak pa. Comei sangat. Gigit budak yaya ni kang

    ReplyDelete
  6. If blogging was here when my children were growing up,I bet there wont be a day that went by quietly.It was such happy occasions when they started having characters of their own.
    Lebih lagi dalam proses pembelajaran kendiri dalam mengenal diri sendiri.
    yaya,you reminded me of my girls.
    Love-
    aunty blogger tak ada kerja.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails