Wednesday, June 16, 2010

Rumput Yaya


Semasa dalam perjalanan dari Kedah ke Perlis....

ada sorang budak kecik tanya abah dia......


Bah,,kenapa kat sini orang tanam rumput!!!!!


@@@@@@@@@@@@@@@@

mana rumput..tanya abah dia kehairanan....

tu.........






Aku  rasa nak gelak pun ada tapi di sebab wajah nya yang serius bertanya tu..aku tahan kan saja....

ni bukan nya rumput....ini bendang padi...sawah padi...nanti jadi beras yang kita makan tu....

ooooooo

melopong mulut dia...hahaha.......


5 comments:

  1. Aunty Ezza,
    Macam mana rumput boleh jadi beras? har har har *ROTFLOL*

    ReplyDelete
  2. Oh, kalau padang rumput yang ni I tak sanggup mesin....

    ReplyDelete
  3. Kesiannya dia...buat outing selalu Zah. Dulu ada seorang adik sepupu saya (orang KL) nampak kerbau tambat kat pokok depan rumah BC ,dia kata 'Eeee badak sumbu!'

    ReplyDelete
  4. tulah kan K.Ezza, kesian budak2 sekarang ni. My daughter baru2 ni minum air kelapa muda terus dari buah, lepas dah korek2 habis isi, dia tanya, mana santan kelapa???

    Jah

    ReplyDelete
  5. My son pulak kak, masuk rumah nenek dia berpeluh2 mcm org exercise kat gym 2 jam....i tanya Angah buat apa kat luar, Angah kejar burung, dia tak terbang pun maa...sampai tercabut bulu burung tuh angah cuba tangkap.....thinking how on earth he could catch a bird....intai kat luar tgk bulu ayam bersepah2 atas jalan ha ha ha......kesian ayam my in laws kena dera....

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails