Tuesday, March 19, 2013

Monyet belanda,KK dan Selamat Tinggal Sabah...






Hari terakhir di Kundasang...

Pukul 830 pagi kami dah turun bawak beg beg pakaian..

Pak Lah membawa kami ke Nabalu Park..

Cuaca sungguh baik..apa lagi..bergambar lah lagi....


Selepas budak2 selesai bergambar, kami pun menerus kan perjalanan ke KK..Banyak sekali road block..

Kalau ikut iternarry,kami hanya ronda2 sekitar KK saja..tapi di sebab kan pada awal kami tiba hari tu,kami dah ronda2..so kami ambik keputusan untuk melihat monyet belanda atau cakap omputih nya Proboscis Monkey




gambar ni pinjam kat pakcik google ya...





Tapi sebelum kami kesana, kena checkin apartment yang di tempah di tengah2 bandar KK..letak beg dan mandi manda dan solat pastu turun ke bawah kerana sebelum pergi kami nak makan tengahari dulu di restoren orang Melaka ..OK lah..janji kenyang.



ada banyak pengusaha bot pelancung macam ni..Bot kami berbumbung di atas..ala ala macam bot sg Missisippi tu...
Malang nya..hari tu monyet tu semua tak mo keluar..penat agak nya dok melihat pelancong Jepun yang beria ia nak melihat...macam beruk pun ada gak....
layan je gambar gambar ni yaa..yang pakai tudung purple ni dari dalam bas dok mabuk mabuk naik kete..kali ni mabuk naik bot..asik wek wek wek..jer...



Qaid pun mabuk naik bot la maktok..kepala pening sampai muntah...kesian Qaid..asik meragam jer

lepas bulan June ni..payah lah apis nak ikut kami sebab lepas ni Qaid dah jadi abang tau...











Walau pun pihak bot dah sedia kan makan malam dalam bot..tapi perjalanan jauh dari Beuafort ke KK terlalu jauh dan membuat kami lapar semula...So..Pak Lah  mencari kan tempat makan di tgh2 bandar KK ni..Tak sah ke Sabah kalau tak pekena Seafood...Kerapu merah,ketam udang dan sotong menggamit gamit...Dek sebab lapar...lupa nak ambik gambar..lagi pu n masing2 dah penat....sampai rumah..yang nampak cuma mandi,solat dan tidur.......



 ...tahun depan susah lah nak berkumpul dan bercuti2..sebab Nadirah akan bersalin pada akhir June








Budak ni cakap  dia tak suka naik kapal terbang..Boring sangat!!!!







Sampai KLIA..ambik teksi airport..1 van dan satu Limo..

Kopak lagi duit ambo RM300 lebih..Adeiiii...

....

Kalau ada sapa sapa nak ke sabah ikut cara kami ni...hubungi lah Pak Lah ni....

Baju kelabu ni Pak Lah...Baju merah cikgu Ismail...cikgu Ismail ni Pensyarah Matrik di Labuan...semua nya akan Pak Lah urus kan dari penginapan hingga ke nak beli cenderahati atau Tshirt di pasar Filipina dan pasar karaf..sebut nya nama dia dan gerenti dapat harga istimewa...Betul bukan tipu....

No hp Pak Lah...0168104991
Ok....selepas ni nak ke Johor pulak...bukan nya apa..anak buah kawin daaa...

4 comments:

  1. As Salam,
    Januari 2014 akan ke KK jugak dgn family, tks for the info berkenaan Pak Lah tu, mungkin boleh hubungi beliau :)

    ReplyDelete
  2. Seronok bila bercuti sekeluarga ramai2.. Makchaq jarang sangat dapat peluang macam ni sekarang, yg kerja, yg belajar.. Berjalan mesti tak cukup korum..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih Ezza. Tapi saya sukalah gambar yang di atas sekali. Kinabalu menjadi saksi.

    ReplyDelete
  4. kak ezza, part menyusuri sungai tu yg saya suka. nak p sabah, tunggu "reda" dulu la ni. camnapun...mak tok nak tambah 1 cucu lagi, tahniahlah.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails