Wednesday, March 13, 2013

Family day Aziz dan Ezza. 2013 KK-Kundasang-KK..day 1







Kali ni aku terbang ke Negeri di Bawah Bayu pula..setelah 4 hari berehat di rumah...
Sebenar nya plan ke sabah ni dah lama kami fikir kan..pertama nya sebab nak bagi budak budak terutama nya Hani,Mimi dan Yaya merasa naik kapal terbang..Yang kedua..ni acara  tahunan keluarga besar kami..Family day outing..





Kami tiba di KKIT jam 12.30 hari..flight 2 jam ni sangat memenat kan,,apa lagi dengan keadaan ku yang batuk sejak balik dari umrah ...
Tour guide kami,pak Lah dan kawan nya belum sampai lagi..sembahyang jumaat kata nya..ok..tak pa..

Perancangan kami..dari KK..kami akan terus ke Kundasang..2 malam di sana..

Bila Pak Lah sampai..kami ke KK dulu..melawat beberapa buah masjid dan buat solat jamak sekali..kami mengguna kan 2 biji van...
Sangat selesa kenderaan yang membawa kami ni...puas hati lah..





Qaid pun ikut laa


Masjid terapung,KK




My no 3 n no 5

masuk RM10.00


Eh,tak faham ler apa fungsi rumah ni..bukan nya semulajadi pun...
Next stop..Jambatan Tamparuli..ok..masing masing kena nyanyi lagu dia ni..
Sg Tamparuli...
Hari semakin petang...suhu semakin turun....

Tiba tiba kami nampak puncak Kinabalu...rasa seronok sangat..


OK..ambik gambar lagi walau pun komplen sejuk sangat...


Seterus nya kami terus ke homestay yang di sedia kan oleh Pak Lah..banglo 5 bilik dan 4 bilik air...

Sewaktu van di berhenti kan,aku terpinga pinga mencari banglo yang di maksud kan...
mana Pak Lah..tanya ku..

Tu kat belakang tu.........



Ha!...MasyaAllah..tinggi nya....ok kita tengok masa siang nya lak...
Ambik ko Zah oiiii.....mongah botol nak naik nii...!
Malam nya kami masak sendiri saja..sambal sardin dan telur dadar serta sedikit sayuran di beli kat pekan Kundasang....Tidor awal dalam kesejukan yang teramat...

Aku tersedar dari tidur..rasa puas sangat tidur...lalu aku bersiap mandi air panas dan solat subuh...rasa rasa nya dah subuh....kejut kan PA..dia pun bangun dalam terpingga pinga...
Aku capai hp yang dah selesai di charge...Ya Allah bang...!
Baru pukul 1 pagi laaa......
aku terkikik gelak .....
PA sambung tido..
aku pun bukak facebook....
Eh apa ni...
Polis kita kena tembak kat Lahat Datu oleh Pengganas Sulu...
Apa citer ni....

.....................................


9 comments:

  1. Assalamualaikum Ezzah...bestnya dpt ke sana.... cantik2nya pemandangan... paling cantik banglo bertingkat tu...teringin nak ke sana satu hari nanti.. Insyaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anie..berbaloi pergi Sabah...Kundasang lagi best..kena bawak baju sejuk kat situ..dari Kundasang,kita boleh pergi Kinabalu Park,Ranau,dan Poring...Homestay yang saya duduk ni kepunyaan orang islam..ada tempat nak buat bbq lagi..nanti saya letak gambar..

      Delete
  2. Banyak2 tempat kat Sabah, rumah terbalik tu salah satu yang kakcik belum sampai. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa tak berbaloi gi sana la Kak cik..entrance fee sorang RM10.00..bukan semulajadi pun..semua bende di terbalik kan..kereta pun dia gantung terbalik..nak masuk tandas pun kena bayar RM2.00..

      Delete
  3. zah, anak sedara saya kawin dengan orang kundasang. menarik nampak tempat ni.. terasa nak gi visit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak..sejuk kat sana..kalau dapat cahaya Matahari kat sini macam dapat emas!..ada banyak tempat menarik kat sana...Pergi lah kak...

      Delete
  4. Ezzah,
    Tandas dalam rumah terbalik tu, upside down juga ke?

    ReplyDelete
  5. saya tak pernah tiba sabah apatah lagi kundasang. menarik betul trip kak ezza ni

    ReplyDelete
  6. boleh bg no tel homestay..tgk foto2 dah teringin nk gi sabah

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails