Thursday, March 14, 2013

Kundasang,Ranau,Poring

jom tengok rumah dan sekitar nya....

salah satu bilik dari 5 

Akhir nya Qaid dah jumpa tilam..budak ni banyak nangis saja..penat agak nya ...


Pemandangan dari homestay kami..
Esok nya jam 830 pagi PAk Lah dah menanti...

ada tempat untuk bbq di beranda,,,Nampak tak Van tu..itu lah kenderaan kami lelaki baju belang tu Pak Lah..




Sebelum tu menantu perempuan aku dengan relahati nya memasak sarapan buat kami semua..Nasi goreng  Sardin..dan roti  telur..Alhamdulillah...kenyang semua nya..Anak anak aku ada menolong sama..

Dalam van,kami bertanya kan hal polis kena tembak ni...rupa2 nya dah lama kes Lahat Datu ni..masa kami kat Mekah lagi..patut lah kami laki bini tak tau...maka..banyak lah roadblock kat sana tu..aku pun tak faham cara polis ni check...biar macam tu jer...

Kami ke Kundasang War Memorial Park....Di sebab kan tempat nya kena panjat tinggi,aku dengan rela hati duduk saja dalam van...Lama betul diaorang ni kat atas...








Hapis ni sebenar nya demam tonsil...sakit badan kata nya....






Lepas tu kami ke sini pulak Poring......Spa Ikan....menarik bunyi nya....


Aku dan anak anak jadik excited sangat...kat KL ni ikan kecil kecil akan makan sel sel kulit yang mati ni...Eh nak try laa....

Tapi....

Tak tergamak nak mencecah air..........

BESAR NYA IKAN KELAH NI.........

Dan Banyak nya....

makcik ni dah bukak stokin dah...sori lah..kang hilang pulak sebelah kaki ni...


Tabik kat Yaya ni..dia paling berani..mak tak caya laa...



Yang ni..Mira..suara dia jer bergema kat sungai ni...

Ada jambatan gantung kat sini..tapi budak2 ni dah malas nak naik...
Selesai ...lepas ni ke Sabah Tea....



murah nya harga teh seteko disini..cuma rm12,00 saja..

Sabah Tea..tiada racun tiada baja...

suka duduk kat tempat pusing pusing ni..



Poring Hotspring....tak mandi pun...




Mimi..setengah mati berjalan...




Budak2 cuma naik jambatan gantung di sini..kata mimi jauh dan berbukit2...Penat la mak...

Tengahari kami makan makanan yang ringkas ringkas jer,,janji kenyang,,,rasa nya makanan di sini bukan selera kami...

Selepas ni kami ke Ladang Lembu...Mooooooooo....
Sabar ya.....


2 comments:

  1. Nantilah nak ke sana juga, InsyaAllah.Pemandangan cantik dan aktiviti 'adventurous'. Tak de nak 'explore' kedai je. Nice!!

    ReplyDelete
  2. saya suka Kundasang!!

    macam-macam ada..
    dan sejukkk

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails