Sunday, January 16, 2011

Nak makan apa?

Semalam, sabtu...
aku dan keluarga lunch kat rumah Alin di BC, minum teh tarik di rumah Abah dan Dinner di rumah Ayu....

Masa nak balik aku singgah di Jalan Raja Alang di Chow kit...sebab nak beli Pucuk ubi, petai tempoyak serai daun kunyit..Nampak pula siput sedut dan batang keladi..kalau tak di sebab kan kereta susah nak parking dan jem...mau rasa nya aku borong segala bende kat ditu...heaven untuk penggemar masakan kampung...segala ulam, daun daun dan pisang..santan ayam daging malah durian dan mangga muda ada....


 hari ni aku masal awal la ...masak lemak siput  sedut dengan batang keladi...aku campur daun pucuk ubi  sikit...


Ni ikan senangin buih...beli kat pasal malam Andalas selasa lepas...sedap ikan ni...


Yang ni Tempoyak pucuk kayu...
sedap ni...kalau tak habis boleh perangat kan balik..makan dengan ikan masin...sedap mak oiii


Tapi yang ni aku masak special untuk perjumpaan petang ni..Bersama Kak Teh di rumah Kak Puteri...
Kira nya sambungan perjumpaan makcik Blogger minggu lepas ler...kebetulan Kak Teh balik Malaysia sekejap sebab mak dia sakit....
Kak teh ni menetap di London..dia ada lah wartawan RTM di London juga ada kolum di NST...

Ok....selamat menjamu mata.....

5 comments:

  1. Salam, kesemua gambar lauk tuh, kegemaran auntie...kecur lah...hu hu hu

    ReplyDelete
  2. Meleleh airliur saya tengok gambar lauk pauk tu... :)

    ReplyDelete
  3. salam
    terliu nya tengok lauk2 tu..
    lapar la plop..

    ReplyDelete
  4. Zah,
    Bila nak mari Kuantan? Masakkan Alang gulai siput sedut tu nanti ye?

    ReplyDelete
  5. Ini lah yang dikatakan mertua lalu pun tak nampak.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails