Friday, January 28, 2011

Cuti....

Minggu depan, kebanyakan sekolah dah mula cuti sempena perayaan Tahun Baru Cina.

Mak, kita nak cuti kat mana

Mak , dah lama tak mandi laut...

Mak,  jom lah tidur kat hotel....

Mak, jom la jalan jalan..

Ada sorang budak ni cakap...



Mak..jom lah naik kapal terbang...

Amboi amboi...baik punya planning ko orang ni...

Ingat lah sikit...Yaya sekolah minggu depan ya..dia sekolah kebangsaan jer..
mana ada budak cina atau guru cina kat sekolah dia...

lagi pun raya cina ni jalan selalu jem...hotel penuh..

apa kata kita jenjalan ke KL saja...lawat Menara KL, Petro Sains ker atau  Aquaria

Hmm..masing2  mengeluh...

Buat apa ke sana time cuti ni..kata  Zira...

kenapa pulak...

Mak nak berlaga bahu dengan Orang Nepal,Vietnam dan Indon serta Bangla ke...

Ramai pergi sana laa...

kita tak nak ikut......

Hmmm....

Duduk rumah atau pergi piknik je lah ya..kita bakar2 ayam kat Ulu Yam atau Bagan lalang..



OK tak????

6 comments:

  1. Zah,
    Ada makcik yang mencelah "very okey, very okey"

    ReplyDelete
  2. Sekolah menengah cuti penuh seminggu. Sekolah rendah cuti mulai Rabu. Saya pun tak ambil cuti tambahan. Kalau keluar dari KL pun, mungkin balik sekejap menjenguk MIL di Tk Intan je...

    ReplyDelete
  3. Sekolah makcik cuti penuh seminggu.Yeay!

    ReplyDelete
  4. anak sekarang dah pandai demand tapi tak salah memenuhi permintaan anak-anak sekiranya mampu...

    asyik fikir sekolah pun stress jugak...

    anak-anak aina cuti seminggu walaupun cuma berapa kerat je pelajar cina, mama pulak terpaksa kerja...cian anak2...

    ReplyDelete
  5. Seronok juga kalau pergi mandi manda,tak banyak belanja yang keluar.

    ReplyDelete
  6. Aunty Ezza,
    Bawak aje pergi SPCA, jadi volunteer tolong mandikan kucing.... purrr...meow!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails