Friday, January 21, 2011

Bersara....

Okay!

Aku dah buat keputusan...

nak bersara dari Kumpulan Marhaban yang aku sertai...

susah nak bagi comittement sekarang ni...

tak ada masa..selalu nya aku terpaksa mendahulu kan keluarga..

kalau ada kelapangan..ok lah...

Selalu nya, bila musim cuti sekolah..banyak lah jemputan marhaban ni..majlis orang kawin banyak masa ni..

kadang kadang sabtu ahad..jadual full...

ada masa nya pagi dan petang....

tapi time cuti lah kami selalu nya bercuti gak...bawak anak jalan jalan..

PA pun perlu kan rehat...

ada masa nya bertembung dengan kenduri kawin sedara mara terdekat...

ada aku dengar...orang cakap pasal aku

perit jugak telinga...tapi bermahaban ni sumbangan ikhlas dari aku

tak da bayaran di minta pun..

kalau ada trip makan angin pun aku tak join sama.

itu pun orang cakap...

satu lagi..ketua kumpulan ni suka mengambil tempahan bukan kariah...

yang ni leceh...kadang2 jauh..kadang kadang rumah nya rumah pangsa ..

tingkat 5..tak ada lift pulak tu..

merangkak rangkak naik ke atas...

kena faham laa..kumpulan ni ramai orang tua dan bersara..

termasuk lah orang jenis macam aku ni...

bila sampai atas..rasa macam nak putus nyawa rupa nya...

dah banyak kali kami komplen...tak payah ambik laa

tapi ketua cakap..kesian....

So...

aku aku dah buat keputusan..

setakat ini lah saja...

Tapi Kumpulan Yassin..aku tetap bersama...

ini sedekah jariah....

So kawan kawan semua....Selamat Bermarhaban ya...

Aku mohon berundur diri...




Gambar gambar di ambil semasa Perkahwinan Alin November lepas



8 comments:

  1. Kenalah buat ikut tahap kemampuan, kan Kak Ezza?. :)

    ReplyDelete
  2. Salam Ezza,

    Begitulah kita,tak join salah, kalau join pun ada jugak salahnya.
    Kak Yan pun bila bersara nanti nak kena pilih pilih le apa yang perlu.
    Paling takut kalau dah terikat, susah...kadang-kadang orang tak faham masalah kita.
    Macam kata Kakcik, kena ikut kemampuan.

    ReplyDelete
  3. sedekah amal jariah banyak caranya...mungkin kecil dan tanpa kita sedari sebenarnya kita juga telah membuat amal jariah...jangan sampai memudaratkan diri.

    ReplyDelete
  4. Saya pun tak joint kumpulan marhaban kat rumah,selalu ada hal...busy jenjalan hehe...

    ReplyDelete
  5. I just added your web page to my favorites. I like reading your posts. Thanks!.

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum Kak Ezza

    Ada rakan kata, bila jadi ahli marhaban, asyik 'meraban'lah ke sana sini. Tapi tak mengapalah meraban, sebab tujuannya baik. Kak Ezza dah pernah ambil bahagian, tak mengapalah pencen. Orang lain pula ambil giliran. Ceria selalu!

    ReplyDelete
  7. anon 12:01
    haha boleh beritahu
    to which site you are adding it as favourite...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails