Tuesday, January 25, 2011

Kuantan lagi....

Semalam,  aku PA  Yaya.  Alin dan Daus  ke Kuantan.

Bertolak dari rumah jam 9 pagi, singgah minum pagi di Esso  Kesas..dan  sambung semula perjalanan.

 Yaya kami ponteng kan sekolah sebab tak da sapa nak jaga dia selepas dia  balik sekolah nanti..Senyum  sampai ke pipi budak kecik ni..

Perjalanan  kami lancar dan cuaca agak suram sepanjang perjalanan.

Aku dan Alin...sedap membuta ...boring betul highway ni...

Tiba tol Gambang jam  1230 tengahari.

kami terus  ke Kuantan...Perut pun dah lapar..

Tercari2 kedai makan...aku nak makan nasik melayu...makanan mamak aku tak mau...

Aku  menyaran kan agar makan  di gerai yang dekat hotel penginapan masa kami datang dulu..tempat lain aku tak tau...

Lepas makan,  call adik  ipar ku , Suria yang mengajar di Kolej Komuniti  Paya  Besar...Ok..dia sudah habis kelas...tumggu dia sekejap.

Lama kami tunggu..sampai aku dan tokey kedai boleh berborak borak mesra...akhir nya aku call Suria mengata kan aku tunggu dia kat Pantai Selamat saja...boring dah duduk kat kedai makan ni...Suria cakap dia trap dalam jem..orang buat jalan ..

Sampai di Pantai selamat..(Alin ingat pantai betul!!rupa rupa nya mini market)..rupa nya Suria pun ada di belakang....

Ok!..semua ke bengkel kereta....

Tak jauh..Tengok viva kami dah di baiki...PA pot pet dengan  orang bengkel..kami duduk diam jer..

Pastu..diaorang  suruh bayar RM400..sebab insurance nama Alin dan Daus...pot pet lagi PA....

OK semua dah settle..kami terus ke Teluk Chempedak...

Pantai yang cantik...air laut menghempas ke pantai...Yaya terus cakap nak mandi...

ada bawak baju  lain tak..tanya Abah nya...

Tak da...

so macam mana nak mandi...main air je laa...

dia dan alin bermain main di gigi air..angin bertiup kencang..

Aku dan PA dan Suria mencari pot yang baik...duduk di pondok Mc D..

Cari no Mamasita...alamak tak dalam hp PA..Hp aku tinggal kat rumah....

Call Kay..suruh dia tengok samaada mamasita online kat FB tak..suruh tinggal kan mesej..orait!

Lama lama aku call rumah..mintak no mamasita kat anak aku...dapat..call dia kata aku tengah melepak kat TC..

Masa tu aku dengar Alin terjerit2..rupa nya kena kejar dengar kera...hahahaa

lepas bertemu mamasita...dan minum oren jus dan burger serta ice cream ....kami minta diri untuk pulang..

dah pkl 5 ptg dah...how time flies....

Kami gerenti datang lagi...bawak anak anak sekali...tak puas jelajah Kuantan..

Sampai KL jam 8 malam..perut dah lapar...tempat paling dekat ialah rumah abah di BC..

Abah,,kami lapar lah...boleh masak nasi tak..nanti kami beli tomyam!

Ok..teh tarik nak tak..

Mesti lah...

Setelah kenyang macam pacat....akhir nya kami pun balik lah ke Klang...adoii..panjang nya perjalanan..

Theres no place like HOME!



            

5 comments:

  1. Salam Zah,
    Ai say, hari dan masa yang sama Zah sampai Kuantan, alang balik Melaka. Ni mesti kes macam drama, seliseh tapi tak nampak. Alang mesti stay back satu hari lagi, kita boleh lepak-lepak di TC atau di BS atau di Malay Town. Tak ade jodoh, kata orang!

    ReplyDelete
  2. Saya biasa berjalan seharian macam tu - tapi, bila balik ke rumah, terasa sangat penatnya....

    ReplyDelete
  3. Alang..memang tak da jodoh nak lepak ngan alang...lain kali lerrr

    ReplyDelete
  4. kakcik
    berjalan makan angin memang best tapi bila rumah..adoiii penat nya..semua nya lemguh!!

    ReplyDelete
  5. wah wah! bejalan sakan! pi ambik kereta yang kena 'cium' dulu ya..

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails