Monday, December 5, 2011

A Short Break @ Taman Negara Pahang....

Sabtu..3 Dec..

Aku bangun seawal 5 pagi..

mandi dan menunggu azan subuh...

ku kejut kan anak anak dan PA...

dan minum ala kadar...

Setelah semua beg yang telah di packing malam tadi di masuk kan ke dalam van,

beg baju dan makanan ringan serta air mineral, tak lupa juga dengan ubat panadol biasa dan panadol aktif,ubat sakit perut dan plaster luka dan ubat gamat...semua siap di bungkus rapi..

Teropong dan wisel siap dalam beg..

Kasut sukan dan slipper croc pun jangan lupa...

Ok..jom bergerak sekarang...

Aku yang akhir sekali menutup pintu membaca ayat Qursyi agar rumah kami selamat di tinggal kan.

Juga membaca doa naik kenderaan..

Ya ..kami ke Taman Negara Pahang...akhir nya impian kami tertunai sudah...
























Gambar yang pergi Jungle trekking tu tak da gambar I tau sebab I tak larat nak panjat panjat bukit, tangga ni...masa pergi Rapid shooting tu pun badan dan kaki tak dah tak larat nak berjalan....

So I duduk jer dalam chalet sorang sorang sambil layan 101 Dalmation dan entah movie apa ntah yang di tayang kan...

Sampai ke saat I menulis ni, sakit sakit badan masih belum baik lagi...

Sapa nak urut ni.......

Jauh perjalanan..290 km (klang-kuala tahan)
4 jam perjalanan.

Berbaloi perjalanan ni..

cause I love green n fresh!

6 comments:

  1. Saya suka gi Taman Negara...tapi kalau pergi time ni musim hujan air dia keroh warna coklat..try pergi musim kering (feb-may).. Best. Especially naik bot ke Lata Berkoh, the pemandangannya Subhanallah, cantik sekali..!

    ReplyDelete
  2. Kelakar kakcik tengok gamabar Ezza dalam bot tu... kalau kakcik pun mungkin macam tu juga. :)

    Amboiiii... santainya memandu!

    ReplyDelete
  3. Tahniah...
    saya pun tak se Adventurer cenggitu...
    Tahniah....
    Alhamdulillah..
    Menikmati keindahan alam dan selamat pergi dan selamat dah balik...
    - cuma nak pulih dari sakit urat jer lah yer...kak..

    ReplyDelete
  4. harap harap panjang umur sebab memang teringin sangat nak kesana...

    tapi kena tunggu Adam besar dulu.
    Kena tunggu 5 thn lagi

    ReplyDelete
  5. seronoknya kak kembara bersama keluarga. i love green n fresh too tapi takut tengok bot menyenget.
    oh jauh jugak 4 jam.

    ReplyDelete
  6. Salaam,

    Rumah saya di Jerantut.

    Saya ke Taman Negara tak naik bot di kuala Tembeling tapi terus memandu kereta ke Kuala Tahan lebih kurang 60km dari bandar Jerantut ikut Jalan Padang Piol. Parking kereta di tebing dan menyeberang sungai dengan bot 50 sen [tak sampai 5 minit]. Saya pun tak larat meredah taman negara sekadar sampai ke Canopy Walk aje. MasyaAllah memang cantik dan damai.

    Memang tak seronok datang masa hujan. Musim cuti sekolah dan hari minggu pulak ramai sangat orang... terlalu lama menunggu giliran untuk naik canopy walk.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails