Thursday, December 15, 2011

Bocor!



Hujan lebat mencurah curah..

Aku resah gelisah...

sekejap sekejap tengok lantai....

pastu tengok kat luar....

Jangan dia buat lagi sudah laaa....

Penat tau!....

Minggu sudah hujan turun berserta dengan angin kencang....

memang lebat dan lama....

dan...

ruang depan/tamu aku banjir dek hujan yang melimpah ruah dari atas bumbung...

ada faham cakap Indon ni....hahaha



Sofa, TV dan kebinet TV habis basah...

bukan senang nak alih kan barang barang ni....

berat betul...TV pulak jenis besar gedabak!-pesen lama tu...

Masa mengalih kan barang2 ke ruang sebelah ...wayar astro pulak tercabut!

Jenuh lah cuba pasang kan semula...macam tikus membaiki labu...

kuning jer...service not available kata nya...

maka 2 hari tak ber-TV...hahaha...

Yaya cakap..

kita macam duduk kat flat jer...sempit sangat rumah ni...

apa tak nya..semua nya di longgok kan kat ruang ni saja...

PA dah naik atas bumbung...dah check segala nya..check dari pandangan mata lelaki....

tak da sampah pun kat salur ni..tak da apa apa pun...

Tiba tiba si tukang rumah pun sampai...sama sama check

mengikut pandangan mata si tukang rumah..

tak ada apa apa kak...nanti saya tampal gam hitam saja..tapi kena tunggu cuaca panas Ya!

Hmmm

Hikmah dari semua ni...

TV aku dah dapat siaran Astro BEYOND.....

hahahaha..

7 comments:

  1. Itulah yang dikatakan hikmah di sebalik musibah, kot. :)

    ReplyDelete
  2. Ezza
    Tahniah! Dah dapat Beyond, harus ada PVR. Banyak pekdahnya..

    ReplyDelete
  3. Ada hikmah disebaliknya, rupanya...

    ReplyDelete
  4. waaa ad abeyond plak dah eh...

    gambar header baru tu diambil oleh PA dari bumbung kah?

    ReplyDelete
  5. rahmat apa nya..pakai Beyond ni menambah kan bil yang sedia ada...hahaha

    Quennie sayang..

    header tu ambik dari atas pokok hutan masa PA tengah jalan kat canapy walkway tu...
    Rumah I rumah murah jer....hehehe

    ReplyDelete
  6. Kesian bumbung bocor. Tapi kalu itu dinamakan trend, yeahh biasa aja mandi air ujan dari dalam rumah. Hehehe

    Bulan lepas, My Astro pun problem, bila call, depa siap offer Astro Beyond tapi I taknak.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails