Monday, December 19, 2011

...Sampai hati kau nak!



Sudah lah kau mencemar kan agama kamu, bangsa kamu dan juga orang tua kamu,



kini kau beban kan orang tua mu dengan beban hutang yang tak terjangka oleh orang tua mu...

malah  bila ibu bapa mu  bersusah payah mencari kamu di Dublin sana,

kamu hanya menyepi kan diri,...tak mau berjumpa mereka yang amat merindui kamu..

pompuan ni pengapit dia kot!


Tatap lah wajah ibu, lihat lah mata ayah mu...

tidak kah kamu kesihan pada mereka...tidak ada kah perasaan sayang pada mereka..

Kalau lah bangsa lain, agama lain begitu menghargai ibu dan ayah mereka..meletak kan Ibu dan Ayah di atas ..
kamu pulak memijak mijak kan kepala orang tua kamu ...

Bertaubat lah nak, pulang lah ke pangkal jalan...



Selagi orang tua mu masih hidup..

dan selagi kamu masih bernyawa di bumi Allah ini....

Gambar dan cerita ni saya ambil sari sini

8 comments:

  1. Maaf, bagi saya tak perlulah keluarkan gambar-gambar ini. Kesian kat mak bapak dia dah diaibkan. Kalau kena kat anak-anak kita bagaimana?

    ReplyDelete
  2. nauzubillah....

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  3. anon
    saya petik dari blog orang lain..dan dan paper pun dah tunjuk kan ....ini bukan nak aib kan mak bapak dia ker..saya tulis semua pasal nak bagi pengajaran pada orang lain gak, terutama nya pada mak bapak gak...tak da niat secuit pun nak aib orang lain ..kalau tak tunjuk gambar, orang tak tau apa yang budak budak akan buat..ini kes serius tau...

    ReplyDelete
  4. Gambar ni satu dunia dah tengok. Dah lewat nak sekat pun.

    Lelaki tu patut malu untuk pakai baju Melayu!

    Tidakkah menyarung samping bersongket tu tidak langsung menyentuh hatinya tentang keluarga? tentang budaya?

    Tidakkah menyarung Baju Melayu itu tidak langsung membuatkan dia terfikir tentang AGAMANYA????

    ReplyDelete
  5. saya setuju dengan ezza. ini bukan kes nak aibkan mak bapak. budak tu dahpun aibkan mak bapak dia tanpa bantuan orang lain.

    gambar2 ni mula keluar dalam satu gay website di UK; satu dunia dah tengok. kalau tak pasal gambar ni jadi pengetahuan umum, mak bapak diapun masih taktau apa dah jadi dengan anaknya sebab walau berulangkali mereka ke dublin mencari, akta 'people protection' tempatan mengunci mulut semua (termasuk kedutaan kita) daripada memberitahu kepada mak bapaknya.

    sebenarnya, kita ni janganlah sit on our high horses thumbing our noses kat orang. anggaplah ini satu pengajaran untuk kita sebagai ibubapa.. yang dirumah tu perlu kita jaga dengan sebaik2nya. kalau kita dah buat yg terbaik tetapi ditakdirkan terjadi juga, itu kehendak Allah semata2. Dia lebih mengetahui.

    dalam kes ni, saya amat prihatin dengan mak bapaknya yg nak di saman hampir sejuta oleh petronas gara2 anak punya angkara..

    ReplyDelete
  6. salam Puan,
    Sedih sedih sedih bila memikirkn pelajar ni.D mana silapnya,pelajar yg merupakn top student d Wangsa Maju.Nafsu mengatasi segala gala nya. NauzubiLLAH.

    wawa

    ReplyDelete
  7. Kat Malaysia pun ramai gak dah jadi gay...dunia akhir zaman. Semoga hati dia terbuka utk balik ke pangkal jalan dan bayar balik hutang.

    Jah

    ReplyDelete
  8. saya doakan Allah memberi hidayah pada dia dan bawa dia kembali ke pangkal jalan...semoga dia balik dan mintak ampun pada mak ayah dia...kesian mak ayah dia...semoga Allah memberi kekuatan pada mereka..ameen...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails