Friday, August 27, 2010

Geram kan Justin Bieber

Minggu ni Mira balik cuti, dia kata dia kena pakai laptop aku ,....nak buat assingment...
Aku alu alu kan..ambik lah..jaga baik baik...

Bukan nya apa...ada sorang anak kat rumah ni...balik2  sekolah jer mengadap laptop....masuk dalam bilik....bersembang dengan kawan kelas nya pakai Skype ..naik risau aku di buat nya..tengok tv..tapi jari nya melekat kat lappy....asyik melayan kegemaran nya dengan penyanyi pujaan nya...sapa lagi..kalau tak si Justin Bieber ni.....

Go to fullsize image

.Dulu aku tak tau sapa  pulak si Justin ni..tapi banyak kali gak aku dengan lagu ni kat radio ...aku pun terikut2 menyamyi sama..'baby baby..ooooo'..tapi  bila setiap kali ada video clip budak ni kat TV, aku dengar dia terjerit2...Ah Sudah!..tak boleh biar kan ni....
ni dah melampau ni....

Nak dengar..dengar lah...nak minat..minat laah..

tapi kalau sampai terjerit2 dan menangis  dan memuja tahap gaban...bila nampak budak ni....ini sudah lebih!!!

Dah warning banyak kali tapi tak berubah ubah..so aku kena tarik segala yang dia dapati sekarang...

Handphone..

Go to fullsize image

ada dia mintak ngan aku..suruh beli kan...tapi aku kata ko nak buat apa hp ni..tak ada penting nya pun...baru form 1 nak hp..mengapa...ala mak...nak call kawan..tanya pasal kerja sekolah....eh tadi ko tak ada dengar apa cikgu cakap ke...pasal apa nak call pulak...buang duit jer...
.
Akhir nya hp aku yang jadik mangsa..asyik hilang jer..pastu aku pelik..siang tadi baru topup..apa sal tinggal 15 sen ni....

Anak aku mimi ni rasa nya baru melangkah ke alam remaja agak nya...dulu pemalu, memerap kat rumah dan tak ramai kawan...ni dah cerdik sikit..baru belajar nak berkepak...so aku kena banyak bersabar dan bertimbang rasa...sabar ko zah....karang dia rebel pulak...

Ishhh..payah nya nak menjaga anak perempuan ni...aku ada 6...macam macam perangai...sikit hari lagi si Yaya lah pulak...mujur lah ada kakak kakak nya yang memantau sama perangai adik2 nya..Tapi aku pun pantau jugak perangai kakak kakak ni..mana tau..lawan tokey pulak!!!

Tu si bujang sorang tu....
walau pun dia dah besar panjang..jangan ingat mak akan terlepas pandang...
jangan ingat mak tak risau kan ko....
jangan cakap...mak jangan nak risau risau kan orang ni....tau lah orang...

selagi ko bernafas dalam dunia ni..walau pun ko dah kawin dan tua nanti..selagi tu mak akan risau...

sebab kamu semua anak mak...

Itu ko orang tak boleh nafi kan...

8 comments:

  1. K Ezza, mungkin pasal anak saya sumer lelaki, dia org mmg menyampah dgn Justin Bierber nih he he...suara mcm pompuan.....my children all are into the 80's and 70's ikut mak ayah dia orang .....kesian kan?

    ReplyDelete
  2. hahaha....
    best apa lahu zaman tu....tangkap leleh tu...

    ReplyDelete
  3. Laaa... Tie tak kenal pun budak Justin tu..

    Anak Tie minat siapa entah, tak ingat lak. Tapi taklah teruk sangat. minat gitu-gitu je...

    ReplyDelete
  4. Tie...JB ni dah jadi kegilaan budak pompuan kat sini...hahaha

    ReplyDelete
  5. kak ezza, jangan kan anak remaja, saya pun suka lagu justin bieber. budak perempuan kalau nampak dia memang jerit, budak lelaki siap baling kertas ke apa sebab jealous lah tu.

    anak mula berkepak, maknya tak senang dudukkan?

    ReplyDelete
  6. zany..

    lama tak nampak kamu...
    kamu pun suka gak...jiwa remaja lagi lah awak ni...suka tak pa tapi jangan jadi macam orang gila....ishhh tak gemar lah dengar terjerit2...

    ReplyDelete
  7. Kak!!! Anak saya yang BOY suka JB!! dahpening dah dengar lagu tu!!

    ReplyDelete
  8. shilaa..hari2 kat radio...macam mana la anak anak kita tak jadi giler....

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails