Monday, July 12, 2010

Sayang siapa.....

Aku sedang beronline sambil bersembang dengan PA...lalu budak kecik ni datang bertanya....


Mak...dalam semua anak mak ni ...sapa yang paling mak sayang sangat.....

Kenapa Yaya tanya...

Saja jer.....cakap la mak...

Ermmm..sambil memikir kan ...ok lah ..mak sayang Puteh!

Mana boleh..itu binatang bukan manusia....cepat la mak....

PA menjeling ngan aku..jawap ..anak tanya tu....

yelah..nak cakap siapa pulak....

awak jawap ..Apis ..

ok ..mak sayang apis  saja...

Senyap ...

Yaya...kenapa senyap...

Tak da apa apa.....sambil memandang TV....

Laaa..merajuk ker!!!!!

10 comments:

  1. cik ezza,
    salam
    bukan saja yang kecil merajuk,anak yang besar panjang pun boleh tersentap kalau ibubapa beritahu siapa sebenar yg lebih disayangi.Jadi berilah kasih sayang samarata samarasa supaya tak ada yg terasa.

    ReplyDelete
  2. salam kak ezza...
    payahnya bila kena tanya macamtu..
    selalu jugak kena... tapi bagi yg paling kecil kita jawap kita sayang dia... yang besar kita cakap semua anak kita sayang...

    ReplyDelete
  3. Gurauan emak tidak diterima oleh anak bongsu. Jawapan yang tidak disangka. Pujuk macam mana Zah?

    ReplyDelete
  4. Yaya,
    Your mommy loves you in ways that is difficult to explain. Kalau nak merajuk jugak, come and stay with us for awhile :)

    ReplyDelete
  5. mokja
    anak yang besar semua berdengki2..kata kita ni favour kat anak tu saja..
    yang kecik ni belum faham sangat lagi...

    ReplyDelete
  6. rahmah

    mana ada mak bapak tak sayang anak..budak2 ni tak faham lagi..bila dah kawin dah dapat anak sendiri..baru lah dia tahu macam mana...

    ReplyDelete
  7. Alang

    senang je nak pujuk...beli kan milo ais mamak...senyum lah dia....

    ReplyDelete
  8. Naz..

    nak duduk dengan you...

    alamat jadi orang bisu lah dia kat sana.....

    ReplyDelete
  9. Yaya ni cerdik, Kak Ezza. Kejap je dia boleh fasih :)

    ReplyDelete
  10. Ezza...anank macam tulah ye...cepat aje merajuk kalau kita ckp sayang yang lain...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails