Monday, July 26, 2010

Ishhh...macam macam....

Hujung minggu ni sibuk betul laa...

Sabtu
pagi2 dah bangun sebab nak bawak anak anak ke Desa water park. Ada family day Syarikat PA buat, so join je lah..bukan nya  apa..asal kan anak anak suka sudah laa....Budak budak kan suka air....









Balik selepas lunch yang di sedia kan....

sampai rumah..mengantuk lah sangat....
Dapat lah tidor sekejap....

Lepas bangun..rasa segar sikit .....

Lepas maghrib..kami ke KL pula...berdua saja tau...

Mak nak pergi mana ni.....tanya Yaya...

Oh ..mak ada hal sikit ngan kawan mak ya....
nah duit...suruh kakak beli apa apa kat pasar malam....
nanti mak bawak adek(mira) balik sekali...

Mira pula dari UITM akan terus ke Panggung DBKL..
ada teater ..ntah apa nama nya...di persembah kan..
dan dia dan kawan sekelas nya di minta oleh pensyarah nya  buat ulasan sebagai tugasan dia...

Kami sampai di Royal Lake Club jam 8 lebih...jalan jem kat Jalan Syed Putra tu...PA terpaksa masuk jalan ke Bangsar..ntah pusing mana mana..aku pun tak tau....tau tau dah sampai depan kelab....
Apa lah makcik dan pakcik ni kesana ya....






bukan nya apa..Kak Puteri ada pertandingan Karaoke di sana...so bagi support laaa..tukang sorak kat dia...
tapi aku dah lewat..sampai saja di bankuat tu..kelihatan Pak Abu sedang melayan asap kat mulut dia...hahahah...Pak Abu cakap..kak puteri baru saja menyanyi...alamak...miss lah....lagu Karen Carpenters pulak tu.....Selepas pemilihan..5 orang akak ke final....berdebaor2 rasa bila mc ni bagi tau result....Kak kama antara pemenang nya..dan kena nyanyi semula untuk tentu kan pemenang....dan juga pemilihan final 4 untuk ke  inter club karaoke contest pulak....

Bila turn kak puteri nyanyi...aku terpaku..Im not sure dia nyanyi lagu apa..lagu rancak tu..memang lah suara dia power...boleh kacau ah soh dan apek2 tu...tapi kak puteri malu nak buat showmanship...hehehe..dia kalah tang tu...tapi dapat no 2 pun ok.....dan terpilih ke pertandingan antara kelab sabtu depan.....






Oh ya..Nana DJ pun ada...dia ni aku respect betul laa..selalu cantik dan manis..bersama pak Mahathir...dia bawak surprise untuk kak puteri..hehehe
Rupa rupa nya dia bawa sekali Dato  Maria Menado dan Dayang Sulu....

Aku terasa tersangat lah kecik masa tu....
Dah lah tu..aku rasa kami laki bini jer yang pakai T shirt malam tu....yang lain pakai lip lap dan lelaki nya kemeja... aziz cakap kenapa tak cakap ada dress code...eh bang..mana lah saya tau...ingat kan pertandingan ni biasa biasa saje...hehehe.even  their waiter yang ada pun pakai kemeja...malu nya....

Ahad...

Aku dan PA di kedai nasi lemak...sedang makan, talipon berdering....Kak Nora..sekilau 1 talipon...
zah.ada baca kosmo tak...

pergi beli..cerita Mamasita keluar front page...

Ha!...ok ok kak...

Inform aziz suruh beli kosmo..for yr information..kami tak pernah beli paper ni...tapi ramai budak2 suka membaca nya..yelah ..kisah artis cerai berai laa..kisah kena rogol  oleh pakwe laa..PA tak suka cerita macam ni masuk dalam rumah...hahahah




MasyaAllah!..frontpage dan ade gambar sekali...sapa punya kerja ni....reporter ni lulusan mana ya...ciplak tulisan orang lain tanpa kebenaran pastu siar kan paper...

I assume penulis ni melayu lah..dan semesti nya orang Islam...buat apa buat kerja macam ni...You publish cerita dan luahan orang lain untuk cari keuntungan...halal ke duit gaji kamu ni....
You langsung tak interview dia pun...dasyat nya perangai kamu ni....


To my dear friend Mamasita...be strong n cool...

Hadapi lah segala ujian ini dengan redha .

Satu hari nanti...mereka akan memahami apa yang yang sedang kamu laku kan....

7 comments:

  1. really pn Ezza,that paper shouldnt have gone that far.Where on earth is their ethics.So its damn easy ye to earn their fulus by snooping around people's blog.And they call it reporting!Thank God,I'm no reporter.

    ReplyDelete
  2. Wah tersenyum meleret anak-anak dara Zah bergambar dengan si Adam. Saya ni silent reader Mamasita melalui blog bilakukenangkenangkan. So the first person saya called, Ezza, bila berita yang berkenaan menjadi berita utama Kosmo.

    ReplyDelete
  3. ni jenis akhbar takder ethics.. buat apa saja asalkan dapat sensationalise kisah rumahtangga orang untuk tatapan umum. reporting salah fact pulak tu. memalukan. dalam lingo kami dipanggil gutter press. saya sebagai bekas wartawan terpalit sekali because of a few bad apples.

    ReplyDelete
  4. Ezza,
    Sorry, tak sempat nak berbual dengan you and Puteri that day. We stayed until after my guests Dato Maria Menado and her stepdaughter Sue (from Australia) had their food. Dayang Sulu is a member of the Club and came on her own. We were very annoyed that night because our places at the table were taken by someone else just because we came late (we have to pray first, the Club is so insensitive to Muslims). After Puteri, the songs were really 'menyakitkan telinga', its like we are in Hong Kong!Even cowboy song was sung in Chinese, hope she didn't win.
    FYI, Dato Maria Menado's daughter is married to Mamasita's uncle.They were also there that night.
    I have nothing to say about akhbar nyamuk, Zah.

    ReplyDelete
  5. Paper mcm Kosmo dgn Metro saya buat alas pasir litterbox kucing saya..:)

    ReplyDelete
  6. Akhbar picisan yg buat duit dgn bhn2 sensasi ni patut di tarik balik lesennya!

    So irresponsible of them to write that piece and put photo too!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails