Thursday, April 11, 2013

Terjebak ker!!

Semalam aku kesaorangan kat rumah...Hani kat BC..yang lain sekolah dan kerja..mimi yang selalu nya balik tengahari..ada koko kat sekolah..balik petang kata nya..
 Waktu terluang aku tengok tv...lepas satu ke satu rancangan masak aku tengok..hehehe

Tak boleh jadi lah..aku kena masak tengahari ni..Yaya dok komplen jer kenapa mak tak masak..jemu dah makan lauk kedai...amboii..anak dara ni dah pandai komplen dah..

Yang ada dalam peti ais cuma lebihan ayam masa buat rendang ahad lepas...bahagian dada ada banyak..so aku buat ayam masak merah saja....sayur pulak ada timun..potong2 dan kunyah jer laaaa..hehhee

Tetiba aku dengar bunyi kereta parking kat depan...tot tet bunyi kereta di kunci..sapa lak ni...
Hmm alahai....Alin balik....
Mak...mak dah masak ker....
Dah..ko tak kerja ker...
Cuti jab..balik ni nak pinjam kamera abah..esok nak gi outstation ...

Ambik laa...jaga baik baik...
Lepas makan dan solat,aku tanya dia..ko ada masa tak..
mak nak gi mana..
jom laa..jalan jalan cuci mata.....pergi JJ pun ok...

So anak beranak ni pun cuci cuci mata lah kat JJ ni..cari baju PA..tak da yang berkenan..tengok cadar amboi mak...mahal nya..

Ni yang menyampah gi JJ ni..aku bersungut kat Alin...
kenapa....
sebab mahal...nak beli pun tak mampu...
Alin gelak jer..
Jalan jalan jap...jumpa kedai Body Shop....
mak dah lama nampak kedai ni tapi segan nakmasuk..
kenapa..
sebab tak tau nak beli apa...hahaha
try cium bau sabun mandi..tak berkenan pun...minyak wangi pun tak gemar bau dia..apa aku nak beli ni..
memag tak beli apa pun...Alin pulak yang beli perfume spray..entah apa apa bau ,aku tak faham...kata nya sedap,wangi...entah laa..not my taste kata ku..hahaha..

Alamak..Kedai Tomei laa..jom masuk..
alahai mak..mak nak cari apa kat kedai emas ni..
alaa..masuk dan terai terai jer laa....
Hmmm..try gelang tangan...satu pun tak muat..yelah...tangan besar badang...tak da size pun...gelak cina tomei ni...kalau mau..kena tempah maa...hek eleh...tak yah lerr..

Sebelah nya kedai barangan Clark....
Tengok kat cermin ada sandal menawan hati...jom lah terai...apa lagi kedai tu tengah main kan lagu feberet I masa kini..Kehilangan-Firman

Masa adik salesgirls tu bawak kasut untuk sesi terai menerai...alamak!..sedap nya kaki bila pakai Clark ni..jauh sangat beza nya dengan Scholl ni...memang rasi sangat...you olls tau lah kan..kaki kita ni special sikit..susah nak cari size dan yang berkenan di hati...terai sampai dua kasut...best sangat rasa kaki....aduhai....entah macam mana lah aku ni terus setuju nak beli sampai dua pasang!..Ambik ko...
Seronok sangat rasa hati masa sign debit card aku ni...

Mak..mak beli ker sandal tu...alin terpinga pinga bila dia tiba dari kedai Padini...
Mak mahal tu....tadi mak cakap cadar kat JJ tu mahal sangat..kasut ni lagi mahal la mak...

Hissh sadap you....bukan hari2 mak beli kasut laa...

Masaalah nya..macamana nak cakap ngan PA ni....you know lah my abang ni tak suka bende bende mahal ni..
Nasib baik masa balik dia belum balik dari opis...terus simpan beg kasut ni terus masak lemari..
Mudahan2 dia tak jumpa la sampai time raya nanti....
Tapi malam tadi aku nampak lemari ni macam kena selongkar jer...Aik..beg kasut ni pun dah kelihatan....

Sapa punya kerja ni....Ada kah.........
Tapi dia tak tanya apa apa pun...suspen betol laa....

let me put my fingers cross!


Buku ini sampai  pagi semalam..Terima kasih kepada Emy... rakan FB kerana berusaha untuk fotostet kan keseluruhan buku dia dan buat binding sekali...Semuga Allah saja yang dapat membalas nya...




Ok...Dah tengahari ni...nak masak ni.....

p/s...dah terkantoi...PA dah tau rupa nya masa dia cari kain pelikat dalam lemari..
tapi cara dia approach sangat lah kelas.....mengaku jer laa....

6 comments:

  1. kelakar K.Ezza! sekali beli 2 pasang! Saya pun susah beli kasut, sebab kaki size 9

    Jah

    ReplyDelete
  2. Bukan beli benda tak berfaedah pun, buat apa PA nak marah pun, kan?. :)

    ReplyDelete
  3. Ezza
    I nak beli Scholl pun berfikir 18x inikan cik Clarks kita tu. Syabas.. insyaallah ceria dipagi raya nanti, hehe..

    ReplyDelete
  4. Tak kan nak marah kot.. bukan hari2 beli kasut..
    Tak pa la mahal sikit..yang penting sesuai dan tak menyakitkan kaki..

    ReplyDelete
  5. gelihati...main sorok2 dalam lemari. dulu saya camtulah, masa muda2 kalau beli baju, beli tupperware main simpan bawah katil takut kata "asyik beli aja"..dah tua2 ni (ngaku)tau saya tak suka membeli cam dulu, siap tanya.."tak nak beli apa2 ke?" hee

    ReplyDelete
  6. asalam
    kak ezza, jgn lah berfikir gitu. kasut adalah keperluan harian.tambahan lagi kaki kak ezza sakit sakit tu. apatah lagi org perempuan kak ezza banyak urat putus melahirkan anak.pengorbanan seorg ibu //isteri... lutut kaki jjoin sakit....kasut yg sedap dipakai sekurang kurangnya memudahkan pergerakan.
    bukan membeli kerana suka brand mahal etc cuma
    support comfort. tambahan pula anak anak ramai bekerja..bolehla merasa.saya gembira bila dpt belikan dia dua pasang sandal dari uk. dapat dia merasa benda elok...sblm kski bengkak sbb jantung dan buah pinggang...sekurang arwah mak dpt merasabbenda elok. sdg isteri kak eza bukan joli..cuma keperluan harian.kak eza ada hak juga..sbg isteri ..utk beli.
    anyway .d.ont feel guilty...

    wasalam
    non

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails