Monday, September 12, 2011

Makan makan and kawin ....

Sabtu lepas aku ke parit Mahang..adik PA ajak makan rumah dia..selain kami ada famili abang PA pun ada...
Perjalanan nya jauh....perut dah lapar dan lapar..

Bah, jauh lagi ker...

Lagi setengah jam....

Memang lah kalau ke sini kalau tak dapat nasi tak berbaloi ...hahahaha

Dalam pukul 4 ptg, kami pulang dan menuju ke Shah Alam..

Ke rumah Apis kerana dia membuat makan makan atau open house ...


Keluarga tuan rumah pun ikut sekali...kami mengikut jalan pintas ke Shah Alam melalui Bukit Cerakah dan Puncak Alam...

Banyak rumah rumah cantik sedang di bina..

Dalam perjalanan, banyak lembu lembu berkeliaran di jalan...

Bahaya sungguh apabila dengan tiba tiba lembu2 itu cuba melintas jalan....

Mana lah tuan lembu lembu ni...

Masa ni terdapat kesesakan jalan raya yang teruk..sana sini jem...

Agak nya semua nya keluar beraya dan banyak open house kot!

sampai rumah apis, dah ramai tetamu...

Hmm budak2 apa lagi..terus terkam la....

Makan lagi...macam macam ada! Tapi perut ku tak mampu makan banyak banyak...cuma nasi impit berkuah kacang dengan daging....itu jer...

Selesai semua, kami pulang sekejap ke rumah untuk mandi dan solat margrib dan keluar lagi..

kali ni ke rumah adik PA lagi yang tinggal di USJ...malas nak pergi sini sebab rumah nya di tingkat 5 dan takda lift...

So bila sampai ke atas, ibarat putus nyawa gamak nya!

Malam nya, aku tidur dengan nyenyak sekali akibat keletihan dan kekenyangan....

Ahad nya...

Keluar lagi..kali ni ke Sementa Klang....

Ada malis kawin...

sedap makan di situ sebab lauk kampung....ada tempoyak pucuk ubi,ikan kurau di potong kecil2 dan goreng bersama bawang dan cili api yang di hihis dua...ada jering dan ulam ulaman, sambal belacan dan seperti biasa ada nasi beriani dan lauk2 nya...

Selepas tu kami pulang dan kali ni nak ke Subang Jaya pulak sebab ada rakan Blogger mengawin kan anak nya...kali ni Zira yang ambil alih tugas sebab PA ada kerja lain....

Selamat Pengantin Baru Nawwar dan suami..semuga kekal hingga akhir hayat...
gambar kecil di atas Kak Teh dan kak Ollie...


gambar dari Yani...mintak halal ya Yani...
Gembira sungguh dapat jumpa geng makcik blogger..dah lama tak jumpa...

Masa sampai. pihak caterer dan berkemas nak pulang..tak kisah lah...yang penting dapat hadir kan diri dan dapat jumpa kawan kawan lain....

Yang dari London dan Seremban pun ada...

To kak Puteri, lepas ni sapa pulak...?

3 comments:

  1. best nya dapat jumpa Makcik bloggers. Itulah yg saya miss, tapi nak buat camner

    ReplyDelete
  2. za,
    dua hari tak berasap dapur ko za.. haha.. konyang tu.
    eh, jarang jumpa lauk2 kampung kalau kenduri kawin ni.

    ReplyDelete
  3. Tak habis lagi musim orang kahwin ?

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails