Tuesday, August 9, 2011

Masterchef Vs Hell's Kitchen..

semalam tak sempat menonton  finale Masterchef Australia2 sebab menghantar Mira balik kolej dia..

Abah dia pun kena kensel solat tarawikh di masjid malam tadi..dia kata nak buat kat rumah jer..tapi bila sampai rumah..masing2 terus tidor..hehehe..

Suka sangat tonton masterchef ni...dulu aku kemain sokong Alvin dan Marion ni...biar mereka berdua ni masuk final..tapi masing kecundang sebelum melangkah ke final..tak da rezeki tu..

Anak kelahiran Malaysia..Hmmm biasa lah..migrate ke negara orang ..

Marion-mak dia orang Thai..



Peserta yang masuk ni semua nya berkerjaya ...tapi minat masak mengatasi semua nya...memang berbakat semua tu..

Masa finale, Adam dan Callum dapat masuk...

Callum dan Adam


Satu perkara yang aku perhati kan, semua nya jenis humble..terutama nya nya Adam..

Host yang bertiga pun sama..Sangat berkeyakinan dan mesra dengan peserta..ada kala nya aku tersenyum bila mendengar coleteh mereka ni.dan juga sangat bersopan..

Gary,Goerge dan Matt


Adam dah jadi juara MC2 tahun 2010 lalu..

ler baru perasan tahun lepas punya cerita rupa nya.....

Tapi bila melihat Hell Kitchen tu...alahai..naik loya betul bila tengok Chef Ramsey tu asyik dok mencarut carut kat dapor....betul betul Hell betul...

Tengok tu...ada lambang setan tu...


Pada aku ni..depan makanan ni jangan lah keluar kan kata kata kesat dan kotor ni...agak nya orang di Amerika ni memang macam tu kot...apa yang keluar dari mulut mereka semua nya carut marut dan dah jadi budaya mereka ni..Eii..tu yang malas nak tengok  cerita ni..

Agak nya macam mana perangai dia kat rumah ni...

 Ni tengah tunggu bila Masterchef Malaysia akan di siar kan...

4 comments:

  1. Aunty Ezza,
    Pakcik yang suka mencarut tu bukan orang Amerika tapi orang England da.... Tiap-tiap tahun Masterchef Australia memang ada orang asal-usul Malaysia...hehehe....Adam tu pun rasanya. purrrr *giggles*

    ReplyDelete
  2. Zah - saya suka cooking programmes tapi saya stay away from Hell's Kitchen precisely for the same reason; tak lalu dengar dia asyik mencarut tak habis2. baik tengok jamie oliver, annie olson, nigella lawson dsb.

    ReplyDelete
  3. kak ezza...aina kalau bab rancangan memasak & makan2 tak kiralah dalam bahasa apaun memang sanggup layan...

    ReplyDelete
  4. salam kak ezza,

    masterchef australia 2011 baru je habis weekend lepas. pemenangnya kate, a housewife.

    peserta top 10 ada juga yg grew up in malaysia, namanya billy. mmg betul bak kata cat-from-sydney tu, every year ada je someone yg berasal usul dari malaysia. :)

    -a temporary melburnian -

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails