Wednesday, August 10, 2011

Hari ke sepuluh Puasa....

hari ni dah hari ke sepuluh puasa...

Hari ni rasa nya nak masak ayam masak cili api berkentang,


goreng pucuk manis,cencaru sumbat(kalau rajin-kalau tak goreng jer) dan mudah mudahan rajin lah sikit hari ni sebab tadi dah beli kulit popiah,minced chicken,shitake mushroom dan carrot...nak buat Popiah goreng laa...tgk kat blog Kak Ida...sedap sangat rasa nya...

Tengah malam tadi, aku terima satu sms....tak kuasa nak menengok pun sebab nak tido dah...
Dalam hati,entah sapa lah yang main main ni...kawan budak2 ni ker...
Kalau penting, sudah tentu orang di sana call saja kan..
so I just ignore saja..

Pagi tadi lepas hantar Yaya sekolah, teringat pasal sms tu..

Rupa rupa reminder dari TM...suruh bayar tunggakan bil  dalam masa 24 jam kalau tak dia nak suspend line aku ni ...

Amboi!!..Mula lah darah aku naik berdesup ke atas....

Nak tau berapa tunggakan nya...RM0.50 sen..!!..ada ke patut ...

Tangan aku dah dail no 100..lepas satu dia dera kita tekan no 1..lepas tu kemain panjang ceramah dia pasal line TM ni..pastu suruh tekan lagi no 2....bla bla bla...aleh aleh dia cakap..maaf,bahagian bil kami mula beroperasi dari pukul 8 pagi - 5 ptg!
Mak eh!!!!!

Geram betul...sabo ko zah oii...aku dengar suara pari2 putih kat sebelah telinga kanan ni,,hahahaha

Ok ..aku jadik orang beriman kejap...capai tasbih..dok zikir zikir pepagi ni....



Tepat pukul 8.05 , tanduk kat kepala aku dah keluar balik...aku dail ....lepas tekan no 1..pastu no 2 dah bla bla bla...akhir nya aku dapat lah cakap ngan cik adik manis kat hujung talian..

hello..saya Ro******..
no talipon 033166****...
malam tadi saya dapat sms dari TM...dia srh bayar 50 sen lagi kalau tak kamu nak suspen line saya...
Apa ke hal kamu nak buat macam ni...
dah bertahun saya pakai TM ni tak da masaalah sekarang pulak banyak songeh...

Puan..sekarang undang undang baru..kalau ada tunggakan kami akan potong..

Undang undang kepala otak kamu..
ko tengok ada berapa ribu tunggakan aku yang kamu nak potong ni...

Kenapa kamu suka sangat buat undang2 time rakyat nak beraya...

Teruk sangat ke TM sampai nak sangat duit ni..bulan lain senyap jer...

Apa CEO kamu yang gaji beratus ribu tu kebulur duit ker?

Puan..Ini hanya reminder saja...

Aik!..sekarang pulak ada reminder melalui sms...dulu tak da pulak....

Menyusah kan rakyat jer kamu semua ni...

Dah..aku putus kan line...

lama lama, terpikir gak..kesian budak  tu..
pepagi lagi dah kena smash!

Sambung  zikir balik laa.....





4 comments:

  1. haha.... mula2 tengok tadi apakah benda bogel ni, ekekeke... mata dah rabun.. rupanya ayam... aderk!

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah dapat nak bercakap dengan seorang manusia di talian 100 itu...
    hanya mesin sahaja
    kerana saya tak sabar

    ReplyDelete
  3. Hehe... limo posen pun nak berkiro...apa laaa TM ni...sib baik sy tak pki TM klau x sy pun hangin satu badan !!!

    ReplyDelete
  4. mula dulu saya macam nak kerja kat TM...
    tapi kalau dapat orang marah macam kak ezza.. awal pagi lak tu.. tengah puasa lak tu...
    tak jadiklah...
    heheheheheheheh...
    berangan jer kak ezza...
    umur senja cenggini... kerja alam flora pun belum tentu dapat....

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails