Friday, August 5, 2011

Kad raya..

minggu lepas...

aku terima sekeping kad melaui pos...

Hmmm..kad raya ke...

awal nya orang hantar kad raya ni...

memang dah lama tak dapat kad raya...

bila buka...ohh salah tekaan ku..

rupa nya kad jemputan kawin..

dari sorang blogger yang amat ku hormati..

anak nya nak kawin..tahniah kak..bulan syawal dapat menantu ya...

Cakap pasal kad raya ni..

View Image

terasa rindu sangat pada zaman dulu dulu..

bila dapat kad raya....terasa seronok betul...

si pengirim siap tulis...

pecah kaca pecah gelas..

lepas baca,harap balas...

macam lipas kudung lah kita membeli kad raya ni...

balas cepat cepat...

dulu kad ni harga nya paling murah pun 20 sen..atau pun 15 sen...

kalau besar sikit...mungkin harga nya 50 sen kot..

itu pun kira dah mahal sangat dah...

tapi..dulu masa ramadan..abah selalu beli seberkas kad raya ni...

kita lah tolong dia tulis kan nama penerima nya...

selalu nya kawan2 dari merata tempat...

dari Indonesia dan Singapore pun ada..sebab  dulu abah kerap ke sana sebab kerja..

kalau ada lebih..aku lah yang punya..hahhaha

tapi kan, sebenar nya abah memang beli banyak..untuk anak anak nya sekali la

Dan yang paling best sekali..

bila dapat kad raya melaui pos...

rasa bangga betul masa tu...

Kini ..semua main sms dan email saja..

paling senang..tulis kat Facebook saja

walau pun mudah tapi hilang seri raya ni...

memang aku rindu kan kehadiran kad kad raya ni..

jom lah kita hantar kad raya tahun ni...

kita hidup kan kembali pengalaman zaman kecik2 dulu...

hahahahha...

3 comments:

  1. Aunty Ezza,
    OK, set. Malam ni juga kita design and print. purrrrr *giggles*

    ReplyDelete
  2. Ada kad raya, bila buka aje terbit gambar..ada lagi ke sekarang? Apa alamat ezza, boleh alang hantar sekeping kad pengganti diri!

    ReplyDelete
  3. bak mai alamat..
    saya nak hantar kad

    :)

    izat_ttdi@yahoo.com

    awak balas tau!!

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails