Thursday, January 12, 2012

Orang Baru...

Saja nak bagitau yang saya dah dapat Title baru...

Dah jadi Maktok laa..

Semalam masa saya sampai PPUM,kelihatan apis sedang duduk sengsorang kat sofa di wad bersalin...

ada family lain juga kat sana..menunggu jugak macam dia jugak...

Mak..tadi nurse tu cakap baru buka 4 cm..sejak pagi baru bukak 1 cm jer...

Lama tu pis...rasa nya tengah malam nanti baru beranak ni...

kami berbual bual dengan keluarga laii di sana..tiba tiba pintu wad di buka..

Nadhirah..siapa suami Nadhirah...

Apis bangun tetiba....ya saya..

Isteri awak dah bersalin ya...



Dia terpingga pinga..lepas tu senyum nya kemain besar lagi...hahahaha

macam tengah terbang jer ropa nya...

Yaya pun kemain seronok..yaya dah jadi mak usu yea!
(sanggup tak ke Ko ko sebab nak ikut ke hospital)

Abah dah tua..kata Hani dan Mimi...abah dah jadi atok...

Sebentar kemudian apis di panggil masuk ke wad untuk meng-azan kan bayi nya..

Masa nurse menolak troli baby ke wad ,  kami bagai kan semut menghurung nya..

Kulit putih melepak dan mata nya melilau lilau memandang sekeliling...

Qaid Qhalif bin Abd Hafiz


Alhamdulillah semua nya selamat...

11 comments:

  1. Tahniah Ezza... Tahniah juga buat ibubapa baru itu. :)

    ReplyDelete
  2. Dari Alang juga..Tahniah Ezza n PA sekeluarga...2912, naik pangkat semuanya.

    ReplyDelete
  3. Tahniah maktok.

    Kak Ezza org kata kasih nenek pada cucu berbeza dari kasih emak pada anak.

    ReplyDelete
  4. Tahniah Zah..
    I am so happy for you all.
    Comelnya hadiah dari syurga..Alhamdulillah..:))

    ReplyDelete
  5. Ala tomei tomei...
    boboi ke gegirl za. Tahniah kat kau za dah jadi maktok hihi.. welcome to the club. Tuk apis dan isteri, tahniah dari cikpah.

    ReplyDelete
  6. Syukur..

    seronoknyaaaaa tingin nak pinjam!

    ReplyDelete
  7. Tahniah! comel! seronoknya sambut ahli baru dalam keluarga.

    ReplyDelete
  8. Tahniah, Ezza... cucu pertama ke?

    ReplyDelete
  9. tahniah...pada semua yg berkenaan...

    amboi matanya.....bolat!
    mcm saper la tur..

    ReplyDelete
  10. tahniah Maktok

    saya pun insyaAllah, jika ada rezeeki, bulan 6 nanti dapat title gak ...

    ReplyDelete
  11. tahniah Maktok

    saya pun insyaAllah, jika ada rezeeki, bulan 6 nanti dapat title gak ...

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails