Thursday, January 19, 2012

Misteri surau tingkat 3

Semasa dia berada di Harbour Place..laungan azan maghrib bergema...

Dia dan kawan kawan nya mencari surau di tingkat atas..lelaki di tingkat 2 dan perempuan di tingkat 3...

Semasa dia masuk tempat solat..keadaan bilik gelap gelita...tanpa memberi salam, dia masuk dan terus memetik suis lampu..

Setelah membuka tudung, dia mencari tempat wuduk...agak jauh jugak dari tempat solat...

Semasa ke sana..tiba tiba handphone nya berbunyi,tapi bukan lagu ringging tone dia....lagu doa taubat pulak...




Dia cuba menutup lagu yang bergema tapi pelik sungguh..hp seperti tidak berfungsi..lagu tersebut berbunyi begitu kuat..dia sudah cemas dan panik...bulu roma sudah tegak berdiri...

Apa lagi..bagai tak cukup tanah dia berlari ke lift..dengan tudung di tangan..nasib baik ada inner di kepala..

Kebetulan ada seorang budak  lelaki  cina dalam lift...lega...

Mesti budak tu hairan melihat keadaan dia..tapi dia selamba saja memakai semula tudung..

Dah tu, ko sembahyang kat mana pulak...

Tak sembahyang pun.....Qadak jer kat masjid masa isyak..

Ohhh.......

6 comments:

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails