Monday, January 23, 2012

Fraser Hill....Impian terlaksana akhir nya...




Indah nyaman dan tersangat lah semula jadi.....itu dia Fraser Hill...

Jam 8 pagi 21 Jan, kami memula kan perjalanan..Singgah Esso Kesas untuk bersarapan pagi..Nasi lemak bungkus daun pisang dengan air teh..anak anak lain makan macam macam...Adik ipar Aman dan isteri tiba dan sarapan bersama.

Keluarga Adik bongsu PA..


Dari Kesas, PA mengambil jalan lebuh raya Guthrie..kereta masih kurang dan bila sampai Rawang baru lah kami tau yang lebuhraya jem bangat!...nasib baik kerana kami keluar mengikut jalan rawang lama terus ke Kuala Kubu Baru.



Adik PA yang satu lagi, menunggu kami di depan Mahkamah KKB...

keluarga Seorang lagi adik PA..Norazam


Bila bertemu..kami menerus kan perjalanan ke Bukit Fraser...satu tempat yang sering bermain dalam kepala ku sekian lama dan dalam usia ku menghampiri setengah abad,akhir nya dapat juga aku memijak kan kaki ku kesini.
Sepanjang perjalan ke FH, keindahan alam sekitar nya begitu indah dan nyaman.









Silverpark Resort....Apartment nya banyak dah wear n tear...tapi ok lahhh

Day 1....Allans Water


Maksu Zura dengan Mira...



bersedia nak mengayuh boat...



Focus Mimi....

Paddock





Tu dia!..dia nak merasa jadi koboi.....


memanah pulak...



Siapa yang dapat panah kat tengah tu..ada hadiah tau.....hasil nya..kelaut semua nya..hahhaha


day 2..


Anak anak nak berbasikal..ok...sejam rm 10.00
ingat kan mereka ni tak larat nak mendaki..rupa rupa nya..lasak jugak budak2 ni...cepat mereka sampai ke atas...
dah ada jalan untuk turun rupa nya...


kopak duit mak dia membeli kan topi pelik ni....

suka tengok gambar ni.....

Tak sah kalau ke sini tak ambik gambar kat Jam ni...


Alahai...ol couples...
 Air Terjun Jeriau..



Keruh air nya!!!


masa nak balik..aku ni macam putus nyawa mendaki kat sini....


Terima kasih kepada hero hero ini...PA, Azman dan Norazam


Juga pada heroin heroin yang manis manis ni...Zalora,Kak Ezza dan Maimon


tiada dalam gambar..Mira yang kena ambik shot ni...
Dan kepada uncle ford ni yang masih gagah membawa kami satu Malaysia...


Tak rugi ke Fraser Hill..
Pergi..jangan tak pergi..

3 comments:

  1. Lupa nak cakap, patut ikut Bkt Beruntung, lagi cepat... hehehe....

    ReplyDelete
  2. Bagus ke tempat-tempat seperti ini, tiada gangguan shopping.

    ReplyDelete
  3. Suday 20 tahun lebih tidak kesana. Tentu dah banyak yang berubah. Memang tempat ini menarik. Pernah beberapa kali bermain golf dipadang yang indah. Simpanlah gambar gambar yang cantik itu buat kenangan.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails