Monday, May 24, 2010

My Yaya...



Salam semua


Hari ini Umi Nur Hidayah Bte Abd Aziz @ Yaya berusia 10 tahun....



kek ni dah jadi huru hara sebab terbalik dalam kereta masa buat break emergency....

Sekarang ni dia dah tau apa makna hari jadi..so tak boleh kelentong dia or buat buat lupa tau....

Rasa  nya dah sebulan dia dok remind mak dia serta kakak kakak dan abang dia pasal birthday dia...




Dia tak  suka di surprised kan ..pinta nya....

Dia nak kek yang cantik dan nugget or drummet saja...

dia tak perlu kan ramai jemputam..cukup lah kalau semua keluarga dia ada.....

Hadiah...




Dia bisik kan kat aku..dia cuma nak sebuah PAM BASIKAL.....

sebab dah 3 bulan basikal dia pancit ..tak sapa yang peduli dan ambik tahu pun..

laaaa..sedih pulak aku ni...

OK..malam ni along kerja...so dia tak ada lah..tapi tunang along akan beli kan kek...

Alang(Alin) akan pulang ke sini semata mata nak rai kan hari jadi adik bongsu nya...balik sekejap tau!!!

Yaya sekarang dah tak macam dulu..pendiam..

bila usia meningkat perubahan dia pun terserlah...

pandai berkawan...dan yang paling ketara sekali..

mulut kan kadang2 laser jugak...

Bila aku nak keluar..selalu nya aku akan ajak dia sekali...

tapi dia tak mau ikut serta...

suka memerap kat rumah bersama kakak kakak nya...



suka mendengar cerita kakak2 nya...
suka bergurau sende dengan mereka..
kadang2 terjerit3 bila di sakat..


bila merajuk....
baru tau cari mak atau abah....minta di pujuk!!!

Bila kami keluar malam..pasti ada pesanan sms dari dia...Nak Milo ais....

kalau terlupa beli...akan terdengar lah ayat ni..mak ni tak sayang kan anak...amboi!!!

Tapi..Yaya ni..anak manja abah dia...apa dia mintak..pasti  dapat!!! 

Anak lain cakap ..Abah tak adil laa...

Abah cakap...dia paling kecik..memang abah dulu kan dia...dulu kamu macam ni gak...


Apa apa pun..memang dia kesanyangan kami semua...dulu arwah Hakim suka mendokong dia..pergi dan balik sekolah dia akan jemput dan hantar..sebelum pulang, pasti Hakim akan round satu kampung dulu bawak jalan jalan...tapi..

bila di tanya pasal Hakim..

Yaya kata..

dia dah lupa...tak ingat dah....

Hmmmmm..tak pa lah...


Selamat hari Jadi Yaya...
 We love you so much!!!!


8 comments:

  1. Happy Birthday Yaya!! You are such a cutie pie. Semoga ceria-ceria selalu okay :)

    ReplyDelete
  2. salam kak ezza...
    selamat menyambut hari lahir yang ke 10 yaya...
    seronokkan bila ada anak yg kita manja-manjakan... perasan jugak biler yg lain terasa hati... tapi depa pun dah pernah rasa dimanjakan masa depa kecil dulu jugak...
    Semuga Yaya menjadi anak yang berjaya di dunia dan di akhirat... ( doa yang sama saya doakan anak-anak saya...)
    amin YRA

    ReplyDelete
  3. happy birthday yaya...
    cium cikit!!!!

    ReplyDelete
  4. Amboii sukanya dapat bedey kek... epi bedey to you yaya!!! Belajar rajin2 - jgn lupa buat homework tau :)

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Yaya darling..alaa, kek dah licin??

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Share my thought

iklan

Translate

iklan

Iklan

award from kjee

award from kjee
Award from kjee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails